Курахівський напрямок — найгарячіший: Сили оборони відбивали 39 атак противника поблизу 9 населених пунктів

Курахове. Фото: uatv.ua

161 бойове зіткнення відбулося між Силами оборони України й російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Найактивніше ворог наступав на Курахівському напрямку. Про це сьогодні, 14 жовтня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

За добу російські загарбники скинули на позиції українських підрозділів та населені пункти України 92 КАБи, а також здійснили понад 3 700 обстрілів, з яких 90 — із реактивних систем залпового вогню. Ворожих авіаударів зазнали райони низки населених пунктів у Сумській, Харківській, Донецькій областях.

Ситуація на лінії бойового зіткнення наступна:

На Харківському напрямку точилися бої поблизу Стариці.

На Куп’янському відбулося 19 боєзіткнень біля Петропавлівки, Піщаного, Вишневого, Копанок та Лозової.

На Лиманському росіяни атакували 19 разів неподалік Греківки, Дружелюбівки, Новосадового, Невського, Тернів та Торського.

На Краматорському напрямку точилося три бойових зіткнення у районах Часового Яру та Ступочок.

На Торецькому окупанти атакували чотири рази неподалік Торецька та Щербинівки.

На Покровському українські захисники відбили 25 ворожих штурмових дій в районах населених пунктів Сухий Яр, Лисівка, Промінь та Селидове.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали 39 атак противника біля Желанного Другого, Кремінної Балки, Ізмайлівки, Новоселидівки, Курахівки, Гірника, Максимільянівки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському ворог двічі наступав поблизу Золотої Ниви.

На Оріхівському окупанти тричі безуспішно намагались потіснити українські підрозділи поблизу Роботиного та Малої Токмачки.

На Придніпровському противник зазнав поразки, вісім разів атакуючи оборонні рубежі українців.

На Гуляйпільському — обстановка без особливих змін.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території РФ.

По Курській області ворожа авіація завдала 21 удару, скинувши при цьому 31 керовану авіабомбу.

Українські воїни продовжують завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці. Зокрема, минулої доби авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також уразили пункт управління та ще один важливий об’єкт ворога.

Читайте також: Армія РФ обстріляла населені пункти в Запорізькій та Сумській областях

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників становили 1 260 осіб. Знешкоджено також чотири танки, 19 бойових броньованих машин, 11 артилерійських систем, 17 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 38 одиниць автомобільної та дві одиниці спеціальної техніки.

Читайте також: РФ не шкодує “гарматного м’яса”, щоб до зими зайняти вигідніші позиції на фронті, — Пономарьов

Прямий ефір