Знищення нафтобаз і НПЗ скорочує експортні доходи Росії — оцінка експерта

Ілюстративний колаж: censor.net

Одним із результатів знищення нафтобаз та нафтопереробних заводів (НПЗ) Росії за останні півтора місяця стало зниження експортних доходів країни-агресора. Про це сьогодні, 12 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів заступник директора Асоціації енергетичних та природних ресурсів України Андрій Закревський.

“Дефіцит нафти та нафтопродуктів, які ми влаштували протягом останніх півтора місяця, на жаль, поки що призводить лише до збільшення ціни на нафту в регіоні, у тому числі через те, що Росія могла б відправляти набагато більше нафтових танкерів та нафтопродуктів за кордон. Але завдяки нашим зусиллям вона на цьому не заробляє гроші”, — зазначив експерт.

За його словами, це успішні антиросійські санкції, які завдають Сили оборони України, і буде чудово, якщо подібні удари по нафтобазах та НПЗ продовжаться.

“Але ми залежимо, якщо не від ракет, то від розвідувальної інформації: від її точності та адекватності. Грубо кажучи, в цей момент стоїть порожня бочка з півтори тисячами тонн бензину або дизеля, або ж у неї щойно щось вивантажили та в одному місці зосередилися два або три ешелони з бензином, які прибули до Криму”, — наголосив Закревський.

Експерт також констатував, що удари по нафтобазі у Феодосії відповідають довгостроковій стратегії виснаження військової могутності Росії.

Читайте також: Які військові об’єкти Росії в Криму вражають Сили оборони — розбір (ВІДЕО)

Нагадаємо, нафтовий термінал у Феодосії був вражений вночі 7 жовтня.

Прямий ефір