Про ефективність ударів по російських арсеналах і нафтобазах розповів Селезньов

Владислав Селезньов. Фото: investigator.org.ua

Удари Сил оборони України по об’єктах у РФ і на тимчасово окупованих територіях безпосередньо впливають на наступальні операції ворога. Російські окупанти шукають можливості та перенаправляють на фронт ресурси з інших баз, арсеналів і складів, але на це потрібен час. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 12 жовтня, сказав військовий експерт Владислав Селезньов.

Він зазначив, що об’єктів стратегічного рівня у росіян на європейській частині Російської Федерації чимало, а засобів ППО — недостатньо. Левова їх частка знаходиться на тимчасово окупованих територіях України для того, щоб там надійно прикривати з повітря найважливіші об’єкти.

“З іншого боку, противник ніколи не знає, де наступного разу буде завдано удару українськими ракетами або ж дронами. Тому змушений маневрувати своїми силами і засобами, сподіваючись на те, що українська розвідка не зможе спрацювати так ефективно, щоб виявити неприкриті, з погляду ППО і ПРО, стратегічні об’єкти. Але наша розвідка працює вельми-вельми успішно”, — сказав Селезньов.

Результати ураження військових об’єктів, а також об’єктів енергетичної інфраструктури, вкрай болючі для РФ, акцентував експерт.

“Втрата досить серйозної кількості сил і засобів на території нафтобази у Феодосії може призвести до уповільнення наступального потенціалу російської армії, що діє на півдні Запорізької області. Адже феодосійська нафтобаза була ключовим елементом логістичного забезпечення в цьому секторі”, — акцентував спікер.

Втрата противником ресурсів на території 67-го складу Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) Міноборони РФ у Брянській області також може виснажити запаси російських артилеристів, що діють як на території Курської, так і на території Бєлгородської області, вважає експерт.

Селезньов нагадав, що раніше ЗСУ завдали ударів по складах ГРАУ на території Тверської області. І це також зменшило кількість боєприпасів, які армія РФ може активно використовувати на території Курської області.

“Так, безумовно, російські окупанти шукають можливості, перенаправляють ресурси з інших баз, арсеналів і складів, але це все — час. А час — дуже важливий, цінний ресурс, який і впливає на інтенсивність ведення бойових дій”, — акцентував гість ефіру.

Експерт вважає, що українська армія й надалі системно та методично проводитиме роботу зі знищення ворожого військового потенціалу. Не тільки безпосередньо на полі бою, шляхом знищення бронетехніки або особового складу, а й шляхом знищення ресурсів, які складуються, зберігаються і перевозяться в глибині Російської Федерації.

“Так, у цьому процесі нам би серйозно допомогли західні ракети і дозвіл на їхнє застосування по території Російської Федерації. Та поки що ця опція не реалізована, тому діємо в рамках тих сил і засобів, які виробляють українські промисловці”, — сказав Селезньов.

Читайте також: Україна розв’язує стратегічну задачу щодо створення зони безпеки, — генерал про ураження об’єктів у РФ

Нагадаємо, в ніч на 10 жовтня українські військові вразили аеродром “Ханская” в Республіці Адигея РФ. Під удар потрапив склад боєприпасів на території військового об’єкта. На аеродромі також базувалися літаки Су-34 та Су-27.

Читайте також: Інтенсивність ударів української армії по військових об’єктах у Росії лише наростає (ВІДЕО)

Прямий ефір