Російська армія б’є по Курській області з авіації та артилерії — деталі (ВІДЕО)

Зруйнований будинок в Суджі Курської області. Фото: gettyimages.com

Армія РФ продовжує щодня обстрілювати Курську область. За даними Генштабу Збройних сил України (ЗСУ), російські війська використовують кориговані авіаційні бомби та артилерію, завдаючи ударів по населених пунктах регіону. Водночас Москва також заявляє про певне просування в області, повідомляє FREEДОМ.

Міноборони РФ не соромиться публікувати кадри розбитих вулиць та житлових будинків у Курській області, які російські війська самі й знищили. Лише за день, за даними Генерального штабу ЗСУ, росіяни можуть вдарити 15 КАБами по області, а також здійснити 165 артилерійських обстрілів населеними пунктами регіону.

“Повертаючись до Курської операції та тому, чого ми це робимо. Ми відтягнули сили росіян? Відтягнули. Далі перенесли війну на той бік. Ми всі знаємо, як воює РФ: вони знищують, просто вщент стирають з лиця землі населені пункти. Ну, то нумо воювати на їхній території”, — цитує BBC командира БпЛА спецроти CODE 9.2 у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені Івана Сірка Андрія.

Зважаючи на все, російське керівництво вважає виправданою тактику, яка полягає у знищенні власних територій. На відео, опублікованому російським Міноборони, військові вихваляються, що нібито звільнили населений пункт Покровський.

“Міноборони РФ відзвітувало, що видавило українців із хутора Покровський, але є нюанс — судячи з перепису 2010 року, там проживала одна людина, а весь населений пункт є шматком асфальтованої дороги з двома житловими будинками посеред лісу”, — йдеться в публікації Telegram-каналу “ЧТД”.

Пропагандистські Telegram-канали РФ щодня стверджують, що російські військові нібито просуваються все далі й далі в Курській області. Водночас якась їхня частина вже виправдовується, що уповільнення просування пов’язане з погіршенням погодних умов. Як зазначає Politico, посилаючись на джерела, Москва зараз не має сил повертати Курську область через погану організацію у війську та значні проблеми з логістикою

“Немає нічого, що могло б вказати мені на те, що вони готові зробити серйозну гру після повернення Курської області, і я не думаю, що вони зможуть зробити це найближчим часом”, — пише Politico з посиланням на анонімне джерело в Пентагоні.

“Всі повідомлення офіційних пабліків, йдеться про Міністерство оборони РФ, і пропагандистських пабліків про успішний контрнаступ збройних сил РФ у Курській області, не відповідають дійсності. Ба більше, спростовуються безпосередньо з місця подій російськими “військкорами”, — відзначив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

Українська армія контролює частину території Курської області вже понад два місяці. У вересні президент України Володимир Зеленський заявив, що під контролем Сил оборони України — понад 1 300 кв. км області. Російська армія нещодавно спробувала організувати контратаку, проте успіху не досягла — ЗСУ продовжують утримувати позиції. Як повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела серед американських чиновників, українські військові можуть продовжувати контролювати частину Курської області ще кілька місяців. На їхню думку, це може стати важливим чинником у майбутніх переговорах між Києвом та Москвою.

Читайте також: Росіяни в Курській області не розуміють, чому їх бомблять свої, — Дмитрашковський

Прямий ефір