Результати “м’ясних штурмів”: втрати РФ у війні проти України настільки великі, що нема де ховати загиблих (ВІДЕО)

Могили російських військових на цвинтарі в Санкт-Петербурзі. Фото: gettyimages.com

Як повідомляє британська розвідка, у вересні втрати російської армії стали найбільшими від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Тоді середні втрати за добу перевищували тисячу солдатів. У російській Держдумі вже заявили про критичну нестачу цвинтарів у країні — такі наслідки тактики “м’ясних штурмів”, повідомляє FREEДOM.

У Росії немає грошей на нові цвинтарі та крематорії. Людські втрати у війні проти України настільки великі, що вже нема де ховати загиблих. Особливо погано справи з крематоріями. Загалом на території країни працюють 27 таких об’єктів. Таким чином, на 5 млн громадян припадає лише один крематорій, у той час як у Японії, наприклад, один на 79 тис. осіб.

“Потреба у крематоріях сьогодні дуже велика. У великих містах, зокрема Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі — до 70% поховань здійснюється саме в них. Найчастіше люди з околиць змушені їхати до федеральних центрів, щоб скористатися послугою кремації. А це зайві гроші, зайвий стрес, зайвий час у чергах тощо”, — цитує заступницю голови комітету Держдуми РФ з будівництва та житлово-комунального господарства Світлану Разворотньову видання The Moscow Times.

Вересень став найбільш смертоносним для росіян за весь час повномасштабного вторгнення. Середній рівень втрат — більше тисячі вбитих або тяжко поранених на добу, повідомляє британська розвідка.

За заявами представників Пентагону, втрати внаслідок наступальних дій на Донбасі збільшили загальну кількість загиблих та поранених з боку Росії до понад 600 тис. осіб, повідомляє видання Politico з посиланням на офіційних осіб.

Ці цифри практично збігаються з даними Генерального штабу України: станом на 10 жовтня втрати росіян становлять 662 960 осіб. Оцінка втрат — більш ніж у 40 разів перевищує втрати Росії під час десятирічного вторгнення до Афганістану у 1979-1989 роках.

До кінця цього року боєздатність Росії значно зменшиться, вважають американські аналітики.

“Перевага Росії на полі бою, швидше за все, зменшуватиметься в міру того, як ми входитимемо цієї зими й дивитимемося далі у 2025 рік. Росія “проїдає” свою радянську спадщину, і темпи виробництва техніки досить низькі в порівнянні з втратами на полі бою”, — заявив американський військовий аналітик, старший науковий співробітник Фонду Карнегі, який спеціалізується на Росії, Майкл Кофман у коментарі виданню Business Insider.

Мільйонні виплати не допомагають у вербуванні людей на фронт, вважають аналітики. Російські військові змушені змінювати тактику, щоб мінімізувати втрати, що знижує їхню здатність до значних оперативних проривів.

“Техніка в даній ситуації — це засіб доставлення особового складу на полі бою, броньований засіб, який зберігає життя особового складу. І саме з цим пов’язано те, що наші втрати значно менші за російські. Вони є, але вони менші. Російська ж сторона загалом веде наступ масами піхоти з мінімальним використанням техніки”, — зазначив військовий експерт Сергій Грабський.

Бюджет у федерації верстають виключно з військових потреб. У документ закладають мільярдні суми на виплати тим, хто повернувся з війни проти України.

“У 2027 році витрати на щомісячні виплати ветеранам, як випливає з пояснювальної записки до проєкту бюджету, зростуть із нинішніх 120 млрд до 267 млрд рублів. Це більше, ніж сумарний бюджет трьох найбільших нестоличних міст-мільйонників — Новосибірська, Єкатеринбурга та Казані (230 млрд)”, — із повідомлення Тelegram-каналу “Можем объяснить”.

Щоб не оголошувати офіційно нову хвилю мобілізації, у хід ідуть усі способи залучення людей на війну — від таємного відправлення строковиків на фронт до вербування не лише ув’язнених, а тепер уже й підсудних, згідно з підписаним Путіним законом.

Експерти зазначають, що Сили оборони України не дають росіянам можливості проводити маневрові операції, а отже, втрати армії федерації тільки зростатимуть.

Читайте також: Армія РФ змінила тактику проведення “м’ясних штурмів” — розбір військового експерта

Прямий ефір