Безкарність Росії створює загрозу для всього світу, — Блінкен

Ентоні Блінкен. Фото: gettyimages.com

Агресія Росії проти України — це зокрема агресія проти принципів, що лежать в основі міжнародного порядку. Про це заявив державний секретар США на саміті Асоціації держав Південно-Східної Азії — ASEAN, повідомляє FREEДОМ.

Держсекретар також наголосив, що не почув нічого нового від російської делегації на саміті.

“Щодо міністра Лаврова. Ми не говорили прямо, але я був у залі, коли він виступив від імені Росії. Він був у залі, коли я виступив від імені Сполучених Штатів. Тому я думаю, можна впевнено сказати, що ми почули один одного. На жаль, я не почув нічого нового про російську агресію проти України, що триває”, — сказав він.

Блінкен наголосив, що країна за країною у залі під час саміту ясно дали зрозуміти, що російська агресія має припинитися.

“Не лише тому, що це агресія проти українського народу. Це агресія проти принципів, що лежать в основі міжнародної системи, включаючи повагу до суверенітету, територіальної цілісності та незалежності. Вражає, що так багато країн, що знаходяться на іншому кінці світу — в Індо-Тихоокеанському регіоні, — глибоко стурбовані тим, що відбувається в Україні. А причина в тому, що вони знають: якщо будь-якій країні дозволять діяти безкарно та здійснювати акти агресії, це буде сигналом для потенційних агресорів у всьому світі, що сезон відкритий. І це буде погано для всіх”, — заявив Ентоні Блінкен.

Довідка. Асоціація держав Південно-Східної Азії (ASEAN) — це геополітична та економічна організація, що об’єднує 10 країн регіону. Вона була створена 8 серпня 1967 року з метою сприяння економічному зростанню, культурному розвитку та регіональному миру серед країн-учасниць. На сьогодні до складу ASEAN входять: Індонезія, Малайзія, Таїланд, Сінгапур, Філіппіни, Бруней, В’єтнам, Лаос, М’янма та Камбоджа.

Читайте також: Активно обговорюється “німецький варіант” вступу України до НАТО — подробиці

Прямий ефір