Зеленський зустрівся у Німеччині з Шольцом — заяви з брифінгу

Володимир Зеленський і Олаф Шольц. Скріншот: youtube.com/@PresidentGovUa

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 11 жовтня, прибув з візитом до Німеччини, де зустрівся з канцлером ФРН Олафом Шольцом, повідомляє FREEДОМ.

“Хотілося б завершити цю війну не пізніше ніж у 2025 році”, — заявив Зеленський під час брифінгу з Шольцом.

Німецький канцлер Олаф Шольц повідомив, що до кінця року за підтримки Бельгії, Норвегії та Данії Берлін надасть Києву пакет військової допомоги на 1,4 млрд євро. Він включатиме системи протиповітряної оборони, безпілотники, гаубиці та інше озброєння. Крім того, вже зараз Німеччина виділяє Україні підтримку на 600 млн євро.

Німеччина також включила 4 млрд євро до держбюджету наступного року для допомоги Україні, повідомив під час брифінгу Олаф Шольц.

“Додатково цього року ми видаємо Україні 50 млрд євро кредиту. Наступного року ми продовжимо військову підтримку України”,— наголосив канцлер Німеччини.

Зеленський планує представити Шольцу план перемоги України.

“Цей план — не на заміну нашій мирній ініціативі, а щоб саме посилити позиції України у наближенні до миру. Цей план є “мостом” для проведення Саміту світу, який має поставити крапку у війні”, — наголосив президент України.

Він подякував канцлеру Німеччини за надану військову підтримку.

“Німеччина найбільше допомогла нам із ППО, і це врятувало тисячі українських життів”, — додав Зеленський.

Читайте також: “Мир не може означати капітуляцію”: Зеленський та Мелоні обговорили план перемоги України (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, в Апостольському палаці Ватикану президент України Володимир Зеленський 11 жовтня провів зустріч із Папою Римським Франциском. 

Читайте також: Для України голос кожної країни є важливим: європейське турне Зеленського проаналізував політолог

Прямий ефір