На каналі FREEДОМ стартує новий проєкт “Федя, Дичь!” про найбільш безглузді російські новини

Зйомки серіалу про Джо Байдена, який загубився під час поїздки до Росії та тепер живе в “хрущовці”, вручення батога та пряника як офіційних символів російської влади, а також будівництво копії Лондона для ядерних випробувань — усе це не вигадка, а реальні новини з Росії, які Ася Клітна та Кирило Вольний аналізуватимуть у саркастичній програмі “Федя, Дичь!” на каналі українського іномовлення FREEДОМ.

Прем’єра проєкту “Федя, Дичь!” (“Федю, Дичина!”) відбудеться у суботу, 12 жовтня. Його автори збирають найбільш неймовірні та безглузді новини, які з’являються у російському інформаційному просторі, аби російськомовні глядачі за кордоном на власні очі побачили, що таке насправді “російська велич” і “велика російська культура”.

Мисливці за “дичиною” Ася Клітна та Кирило Вольний двічі на місяць аналізуватимуть, до яких маніпуляцій вдаються російські політики та пропагандисти, продукуючи, на перший погляд, безглузді заяви. Проєкт “Федя, Дичь!” через сарказм викриватиме абсурдність подій у Росії, які неможливо уявити в сучасних цивілізованих країнах.

“Путінський режим за 24 роки перетворив на нормальність те, що видається абсолютно ненормальним у цивілізованому світі. Погрожувати ядерними ракетами, ставити дітей на коліна, щоб таким чином привітати Путіна з днем народження, запрошувати балетну трупу через отримання нових сміттєвозів — для нас це все виглядає вкрай ненормально. У проєкті “Федя, Дичь!” ми хочемо показати російськомовній аудиторії світу, наскільки недолугими є дії Кремля, як російські можновладці насправді ставляться до свого населення”, — каже Ася Клітна.

Автори проєкту зазначають, що прагнуть розвінчати міфи про “велич російської імперії”, посіяти у глядача зерно сумнівів щодо нормальності ситуації у Росії, спонукати замислитись над зміною політичних еліт, що зробили з країни в’язницю, у якій верхівка та придворні олігархи збагачуються, а звичайні громадяни зубожіють або відправляються на вірну смерть — воювати проти України.

“Ідея такого шоу з’явилась у нас вже давно, адже просто неможливо пройти повз ту кількість крінжу, який відбувається у путінській Росії. Наша мета — показати, як насправді виглядає “турбота” Кремля і дрібних чиновників про свій народ. А іронія і сарказм — це те, що допомагає вижити навіть у найскладніші часи”, — розповідає Кирило Вольний.

Проєкт “Федя, Дичь!” виходитиме в ефірі телеканалу FREEДОМ двічі на місяць у суботу, також його можна переглянути на сайті та на Youtube-каналі FREEДОМ.

Прямий ефір