Постачання палива до Криму дуже ускладнені для окупантів, — Плетенчук

Дмитро Плетенчук. Фото: suspilne.media

В окупованій Феодосії п’ятий день горить нафтобаза внаслідок ураження українськими військовими. Такі об’єкти досить складно загасити. Ураження нафтобаз окупантів має важливе значення, оскільки вони відіграють не останню роль у забезпеченні військ РФ. Про це сказав речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 11 жовтня.

“Ми бачимо, що такі об’єкти, у разі їх ураження, досить складно загасити. І досвід цей не одноразовий. І, судячи з усього, горіння нафтобази у Феодосії триває. У принципі, це прекрасно”, — сказав спікер.

Він констатував, що постачання палива до Криму зараз дуже ускладнене для росіян. Тому що основним елементом логістики, яка це забезпечувала, були залізничні пороми. Вони зараз не працюють після ураження їх Збройними силами України, зокрема Військово-морськими силами.

Що стосується інших об’єктів паливної інфраструктури Криму, прогнозувати щось складно в цій ситуації, вважає Плетенчук.

“У будь-якому разі, ці нафтобази, звичайно, відігравали свою роль у забезпеченні окупантів, інтересів їхніх збройних сил. Насамперед, тому що у них будь-яка інфраструктура призначена для забезпечення дій їхньої армії. І ця база, звісно ж, не є винятком, особливо враховуючи її обсяги”, — наголосив Плетенчук.

Те, що система протиповітряної оборони росіян пропускає такі удари, свідчить про майстерність як планування подібних операцій, так і професійного застосування озброєнь з української сторони, вважає речник ВМС.

“По-друге, звичайно, це технологічний розрив у деяких моментах. Наприклад, якщо брати ту саму базу в Феодосії, уже не секрет, чим там відпрацювали наші військові. І, в принципі, є така фундаментальна несумісність російських систем ППО і тих систем озброєння, які набагато старші, до речі, ніж ці установки ППО. І ось ця несумісність, у принципі, має такий результат. Тобто технологічно і технічно росіяни не здатні просто цю атаку зі 100% ймовірністю відбити”, — сказав Плетенчук.

Він також наголосив, що завжди йде пошук дії та протидії.

“Ми знаходимо такі лазівки, способи обійти системи ППО росіян. Це говорить насамперед про рівень майстерності тих, хто ці операції планує”, — сказав гість ефіру.

Читайте також: Які військові об’єкти Росії в Криму вражають Сили оборони — розбір (ВІДЕО)

Нагадаємо, у ніч на 4 жовтня Сили оборони вразили базу зберігання паливно-мастильних матеріалів у Воронезькій області Росії.

Читайте такожСклад із боєприпасами та КАБами атаковано в Брянській області РФ — деталі

Прямий ефір