Генсек НАТО анонсував проведення ядерних навчань у Північній Європі — заява

Навчання НАТО. Ілюстративне фото: nato.int

Країни НАТО проведуть ядерні навчання у Північній Європі, зокрема у Бельгії та Нідерландах. Про це сьогодні, 10 жовтня, під час візиту до Лондона повідомив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте, інформує FREEДОМ.

Генсек НАТО зазначив, що маневри розпочнуться найближчим часом і триватимуть близько двох тижнів. У навчаннях візьмуть участь 2 000 військових. Також передбачено використання бойової зброї та імітація місій, у яких літаки нестимуть американські ядерні боєголовки.

“Щорічні ядерні навчання Steadfast noon розпочнуться у понеділок. У навчаннях буде задіяно понад 60 літаків. Всі навчання будуть зосереджені у Великій Британії, Північному морі, а також у Бельгії та Нідерландах. У нестабільному світі життєво важливо, щоб ми перевірили нашу оборону, і щоб ми зміцнили нашу оборону, щоб наші противники знали, що НАТО готовий та здатний відреагувати на будь-яку загрозу”, — із заяви Марка Рютте.

Читайте також: Зеленський представив Макрону план перемоги України

Нагадаємо, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до Франції.

Перед візитом до Франції Зеленський відвідав Лондон. Глава Української держави зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і представив йому деталі плану перемоги.

Крім того, у Лондоні відбулася тристороння зустріч Володимира Зеленського з Кіром Стармером і генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

Прямий ефір