Маховик репресій Лукашенка вже скоро “зірве різьбу”: про кінець правління білоруського диктатора розповів радник Тихановської

Франак Вячорка. Фото: facebook.com/viachorka

Влада Лукашенка повністю тримається на репресіях. Це говорить про те, що йому “залишилося недовго”. Усі диктатори приходять до тотального придушення народу наприкінці свого правління. Про це сьогодні, 10 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка.

“Після 2020 року Лукашенку дуже складно показувати народну любов, вірніше, любов до народу. Час квітів і цукерок закінчився, зараз використовується тільки батіг, щоб контролювати. Лукашенко розуміє, що суспільна свідомість далека від того, що він хоче“, — зазначив радник лідера білоруської опозиції.

За його словами, сьогодні білоруська влада повністю дистанціювалася від проблем білорусів.

“Лукашенко щодня виправдовується перед білорусами: чому він здає країну Путіну, чому розміщує ядерну зброю, чому допомагає бомбити Україну. І як би він не виправдовувався перед людьми, він розуміє: люди це не приймають. І замість того, щоб змінити думку і стати на бік народу, він використовує батіг, б’є ним усіх, хто не згоден. Сьогодні тільки репресії допомагають Лукашенку утриматися при владі”, — констатував гість ефіру.

За його словами, всі диктатори приходили до цього, особливо наприкінці свого правління.

“Це було і в Саддама Хусейна, це було і в Каддафі, це було і в Мілошевича, ця примара маячить і над Лукашенком. Тому, я думаю, це все-таки тривожний сигнал для самого Лукашенка, що тільки репресії допомагають йому утриматися при владі. А ось ці цикли, в які він раніше грав, виборчі, тобто трошки закручує гайки, потім розкручує їх і знову з усіма “дружить”, — більше не працюють. Після подій 2020 року я не думаю, що політика Лукашенка зміниться. Його політика буде і далі розкручувати маховик репресій, поки зрештою не “зірве різьбу”, — підсумував Франак Вячорка.

Читайте також: Білоруси не виходитимуть на протести: як населення чинить опір режиму Лукашенка, розповів радник Тихановської

Прямий ефір