Росія під егідою “призову” проводить приховану мобілізацію на окупованих територіях України, — Дудукалов

Призовники. Ілюстративне фото: armyinform.com.ua

Росія під егідою “призову” проводить приховані мобілізаційні заходи на тимчасово окупованих територіях України. Про це сьогодні, 10 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

“Йдеться про те, що підлягають призову чоловіки віком від 18 до 30 років. Окупанти тут же скрізь обмовляються, що в жодному разі це не пов’язано з відправленням на так звану “СВО” або на фронт, або куди завгодно в небезпечні місця, проте справді місцеві прекрасно знають, що відбувалося з призовниками в Курській області, та й не тільки, й прекрасно знають, що краще не контактувати з окупантами та не призиватися”, — сказав він. 

Дудукалов також зазначив, що місцеві жителі знають, що якщо людина потрапила вже до лав окупантської армії, то вона може скористатися державними проєктами, які дають змогу повідомити про своє місцеперебування та отримати інструкції, як правильно здатися в полон українським військам.

“Що стосується “призову”, цей процес триватиме до кінця 2024 року. І під його егідою окупанти продовжують проводити приховані мобілізаційні заходи, військовий облік, проходження медкомісій, збори громадян тощо. Призов — це офіційний привід для того, щоб ще раз закрутити в даному напрямі гайки й не тільки з призовниками працювати, а й взагалі з потенційним населенням, яке підлягає потенційній мобілізації. Ось така ситуація”, — сказав заступник голови Бердянської районної ради.

Він підкреслив, що людей до лав своєї армії росіяни намагаються заманювати будь-якими методами.

Читайте також: Кремль намагається заповнити військові втрати — джерела та ціна (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, Росія намагається заповнювати значні втрати людей на фронті так, щоб не було перерв між рекрутинговими кампаніями. Щоб не оголошувати офіційно нову хвилю мобілізації, в хід ідуть усі способи залучення людей на війну — від таємного відправлення строковиків на фронт до вербування не лише ув’язнених, а тепер уже й підсудних.

Прямий ефір