Другий день у Херсоні ліквідовують наслідки російського авіаудару (ВІДЕО)

Наслідки авіаудару по освітньому закладу. Фото: kherson.gp.gov.ua

Російська армія 7 жовтня атакувала Херсон чотирма авіабомбами, дві з них упали на школу в центральному районі. Навчальний заклад частково зруйновано — від вибухової хвилі, постраждали прилеглі будинки. Понад 20 осіб дістали поранення, серед них двоє дітей, повідомляє FREEДОМ.

Обвалені стіни та дах — так зараз виглядає одна з херсонських шкіл після російського авіаудару. Авіабомба “склала” одразу кілька поверхів. У будівлі більше немає вікон і дверей. Кабінети, в яких 40 років проходили уроки, повністю зруйновані.

Наслідки обстрілу вже другий день ліквідовують комунальні служби. Від вибухової хвилі також постраждали щонайменше шість багатоповерхових будинків: у під’їздах вирвано двері, вибито шибки, зруйновано балкони. Поранення дістали 22 людини, серед них двоє дітей. Дивом обійшлося без загиблих.

“Шкода все це нажите, все тепер треба починати спочатку, треба робити. Справа йде до зими. Слава Богу, що хоч жертв немає. Вікна це таке. Шкода, страшно. Дуже страшно. Але, слава Богу, хоч люди живі. Коли ж це вже закінчиться?” — каже мешканка Херсона Ніна Герасимівна.

Раніше район Херсона, по якому вчора росіяни завдали удару, вважався більш-менш спокійним. Він розташований на півночі міста далеко від берегової лінії. За словами місцевих жителів, обстріли російських військ тепер дістають і сюди. Їхні будинки пережили щонайменше три удари. Останній став найстрашнішим.

У момент удару Ганни Миколаївни не було вдома. Нещодавно переїхала до дітей в інший район міста. Жінка зауважила, це її й врятувало.

“І тут усе розбито, і тут розбито. Тільки змогли підмести скло, щоб люди прийшли хоч. Холодно, протяг гуляє. І там гляньте — все завалено. Туалет із ванною. Це жах”, — показує Ганна Миколаївна свою квартиру, яка постраждала від російського удару.

Більшість мешканців цих будинків виїхали раніше. Галина зараз тимчасово живе в Одесі. Вона повернулася, щоб привести квартиру до ладу після російського удару.

“Це все моє життя було. Залишити просто так? Ні. Тут жити фактично нереально. Це ж ненормально. Якщо я сюди почала речі перевозити, щоб надалі переїхати, то зараз це нереально. Балкона немає, нічого немає”, — розповідає Галина.

Люди кажуть, що розуміють: повернутися додому поки що не зможуть. Чекають, коли ситуація стане спокійнішою.

“Мені хочеться додому, дітям хочеться додому. Але дітям я показую тільки відео. Сенс їхати сюди я поки що не бачу від слова зовсім. Так, дім рідний, але тут робити немає чого. Якщо ми сиділи до останнього, чекали, ми дочекалися. Наших ми дочекалися, тепер працюємо для того, щоб допомогти нашим, тому що сидячи тут, не працюючи, ми нашим ніяк не допоможемо. Буде все добре, буде все Україна”, — впевнена Галина.

Читайте також: РФ атакувала Салтівський район Харкова — наслідки авіаудару (ВІДЕО)

Нагадаємо, російські війська завдали по Херсону удару вранці 7 жовтня.

Прямий ефір