Ізраїль ліквідував ще одного командира “Хезболли”

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Ізраїль заявив про ліквідацію глави штабу матеріально-технічного забезпечення “Хезболли” Сухайла Хусейна Хусейні. Він відігравав важливу роль у постачанні зброї з Ірану і координував терористичні атаки проти Ізраїлю з Лівану та Сирії. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомили в Армії оборони Ізраїлю, інформує FREEДОМ.

Хусейні також був членом Ради джихаду “Хезболли”, її вищого військового органу. Високопоставленого командира проіранського угруповання було вбито під час авіаудару по столиці Лівану Бейруту.

Як заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, бойовики намагалися призначити нового ватажка угруповання, але, найімовірніше, їм це не вдалося.

“Хезболла” — це організація без лідера. Насралла був ліквідований, його наступник, ймовірно, також був ліквідований. Це справляє драматичний вплив на все, що відбувається. Наступальні можливості “Хезболли” сильно постраждали та перебувають у стані, схожому на той, у якому починав ХАМАС, а можливо, навіть у гіршому. Зараз в організації просто немає кому ухвалювати рішення”, — зазначив він у коментарі Reuters.

Читайте також: Ізраїль проводить операцію проти бойовиків “Хезболли” в Лівані — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, Ізраїль заявив про ліквідацію Наубіля Каука, який командував підрозділом превентивної безпеки “Хезболли”, був членом Центральної ради проіранського угруповання і безпосередньо брав участь у терористичних атаках проти Ізраїлю та його громадян.

Раніше Армія оборони Ізраїлю ліквідувала лідера “Хезболли” Хасана Насраллу.

Прямий ефір