У Росії батькам варто розглянути домашнє навчання для захисту дітей від пропаганди, — Курносова

Портрет Путіна на сторінці нового шкільного підручника для старшокласників із загальної всесвітньої історії та історії Росії. Фото: gettyimages.com

Маленькі діти особливо вразливі до пропаганди, тому російським громадянам слід звернути увагу на альтернативні форми освіти, такі як домашня, щоб захистити підростаюче покоління від негативного впливу путінського режиму. Про це сьогодні, 8 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політична аналітикиня і головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Як показують дослідження, саме маленькі діти найбільш сприйнятливі до найстрашніших методів пропаганди, тому що до 10 років у дитини ще не сформувалося критичне мислення, і вона довіряє дорослим. Це найстрашніше, що може бути. У підлітковому віці, коли діти бунтують, не прислухаються або, навпаки, не згодні з дорослими, пропаганда набагато менш небезпечна. Але все, що відбувається до 10-річного віку, — це дійсно страшно”, — сказала вона.

Тому, на її думку, якщо російські громадяни прагнуть захистити своїх дітей від згубного впливу пропаганди, їм варто розглянути можливість переходу на домашню освіту.

“Якщо у вас маленькі діти і ви бачите, що ваша школа проводить усі ці “уроки про важливе” з так званими “героями СВО”, серед яких часто трапляються педофіли… Так, зовсім нещодавно один із них, який повернувся з фронту, зґвалтував і вбив 11-річну дівчинку. Це відбувається часто-густо. Тому дітей просто необхідно переводити на домашню освіту, поки російські закони ще дозволяють це зробити”, — зазначила аналітикиня.

Якщо говорити про дитячий садок, який просякнутий пропагандою, то краще туди просто не водити дітей, наголосила Курносова.

“Необхідно обирати інші способи виховання своїх дітей, тому що ти можеш просто втратити дитину. Це найстрашніше, що може трапитися”, — підсумувала Ольга Курносова.

Читайте також: Як розгледіти хвіст імперіалізму в “хороших руських”: інтерв’ю з російською художницею Катериною Марголіс

Прямий ефір