21 постраждалий після удару РФ по Харкову — подробиці та ситуація в регіоні

Харків. Ілюстративне фото: facebook.com/poddubniy.dmitriy

Російські окупанти вкотре вдарили по Харкову сьогодні, 8 жовтня, у першій половині дня. Під ударом опинився Індустріальний район міста — там пошкоджено цивільне виробництво, виникла масштабна пожежа, інформує FREEДОМ із посиланням на місцеву владу.

Кількість постраждалих зросла до 21 особи, повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов. Тип зброї, якою атакувала Росія, встановлюється.

“21 постраждалий. 17 із них госпіталізовано, зокрема підліток 16 років”, — написав Терехов у Telegram.

За даними начальника Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синєгубова, щонайменше троє постраждалих — у важкому стані.

Армія РФ посилила авіаудари по Харківській області. Про це розповів речник оперативно-тактичного угруповання (ОТГ) військ “Харків” Віталій Саранцев. Російські окупанти застосовують різну тактику ведення бойових дій, але в основному вдаються до одиночного переміщення солдатів і накопичення їх у певних локаціях для подальших атак.

“Російські окупанти почали частіше застосовувати тактичну авіацію та активніше використовують керовані авіабомби. Також армія РФ активізувала використання дронів. З їхньою допомогою намагається завдати вогневого ураження підрозділам Сил оборони. Противник постійно атакує Вовчанськ, а також населені пункти Тихе та Стариця, розташовані на лівому фланзі”, — розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ “Харків” Віталій Саранцев в ефірі марафону “Єдині новини”.

У регіоні розширили зону обов’язкової евакуації мирного населення. До неї внесли ще два населені пункти — села Ізюмське та Богуславка Борівської територіальної громади. Таке рішення було ухвалено через постійні російські обстріли, що загрожують життю місцевих жителів. В ОВА повідомили, що всіх людей, яких евакуюють, забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною та фінансовою допомогою, а також допоможуть в оформленні документів.

Минулої доби між Силами оборони України та російськими окупаційними військами на Харківському напрямку сталося шість бойових зіткнень — в районі Стариці та Вовчанська.

Російські окупанти завдали одного ракетного та одного авіаудару. Крім того, вони майже 350 разів обстріляли позиції українських військових із різних видів озброєння та застосували 32 дрони-камікадзе. За даними ОТГ “Харків”, у Вовчанську армія РФ проводить активну розвідку за допомогою безпілотників, поповнює запаси мінометних розрахунків та проводить логістичне забезпечення своїх військ. А неподалік села Лук’янці Харківського району російські військові встановлюють протипіхотні міни за допомогою дронів.

Читайте також: 172 боєзіткнення між загарбниками і Силами оборони України за добу — що відбувається на найгарячіших напрямках

Нагадаємо, російська армія цієї ночі атакувала Одеську область двома балістичними ракетами “Іскандер-М” з окупованого Криму, а також запустила по Україні 19 ударних безпілотників із Приморсько-Ахтарська (РФ). Усі безпілотники було знешкоджено.

Прямий ефір