Найбільше атак українські захисники відбили на Курахівському напрямку — мапа війни за 7 жовтня (ВІДЕО)

З початку доби на передовій сталося вже 88 боїв. Найбільше російських штурмів — на Курахівському напрямку. Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України. Також росіяни намагаються атакувати на Куп’янській та Покровській ділянках, інформує FREEДОМ.

“Ми маємо чітку інформацію, що Путін дав вказівку до початку зими захопити Покровськ, а далі просуватися на Курахівському, на Куп’янському напрямках та розпочати наступальну операцію на Запорізькому напрямку. Це чотири стратегічні ділянки, де буде спроба завоювати нові позиції. Але ми вже освоїли тактику: знищуємо супротивника ще в момент концентрації на лінії фронту або у форматі резервів, потім уже у процесі атак. Ну і, відповідно, проводимо дуже активну роботу зі знищення техніки та особливо дронів, які зараз просто нависають над нашими позиціями”, — прокоментував ситуацію на фронті генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Макіївки, Невського та Греківки Луганської області. Противник намагався наступати й у районі Новосадового та Торського Донецької області, а також Лозової, Синьківки, Новоселівки, Кругляківки, Стариці та Вовчанська Харківської області.

Росіяни не залишають спроб вести активні штурмові дії й у Торецьку Донецької області. Національна поліція України показала бойову роботу українських захисників у місті.

“Побачити Торецьк та померти — головне кредо ворога. Окупанти сунуть як шалені: постійні обстріли з авіації, артилерії, мінометів, робота FPV-дронів, але наші бійці не здаються. Ми сильні. Ми стоїмо. Ми не втомилися”, — йдеться у повідомленні пресслужби Національної поліції України у Telegram.

На Запорізькому напрямку прикордонники ліквідували позиції росіян разом з особовим складом. На Харківській ділянці українські захисники знищили бліндажі, системи зв’язку та радіорозвідки, а також вантажівки, гармати та гаубицю загарбників. Бійці 92-ї штурмової бригади — зенітно-ракетний комплекс, танк та вантажівки окупантів, а розвідники — гаубиці та системи радіоелектронної боротьби.

Бригада “Рубіж” показала будні українських артилеристів на Лимано-Куп’янському напрямку, як вони зупиняють штурми окупантів, знищують російську техніку та склади із боєприпасами.

“Ми прикриваємо все, що тільки можливе. Якщо піхота чи техніка росіян починає штурмувати наші позиції, ми відпрацьовуємо за ними, і вони відкочуються назад. Або ми їх знищуємо, — розповів командир гармати з позивним “Купол”.

За інформацією Міністерства оборони Великої Британії, у вересні Росія зазнала рекордних втрат на війні проти України.

“Середньодобовий показник втрат становив 1 271 особу на день. Цей показник перевищив попередній максимум, зафіксований у травні 2024 року, коли щоденні втрати становили 1 262 особи. Зростання втрат пов’язане з розширенням зони бойових дій, включаючи операції в Харківській та Курській областях, а також підвищення інтенсивності боїв на фронті. Очікується, що навіть у зимовий період, коли умови зазвичай ускладнюють ведення бойових дій, втрати російської армії залишатимуться високими — близько тисячі осіб на день, оскільки Росія продовжує застосовувати тактику масованих атак і не веде маневрової війни, яка потребує більш сприятливих умов”, — зауважило Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х.

Загальні втрати армії країни-агресора від початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 661 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 160 російських солдатів, знищено 14 танків, 31 бронемашину, 64 артилерійські системи та десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Росіяни наступають на старій бронетехніці та малими піхотними групами — ситуація у зоні відповідальності ОТГ “Луганськ”

Прямий ефір