Армія РФ атакувала Україну з використанням “Кинджалів” — що відомо про наслідки та відбиття ударів

ППО. Ілюстрація: gettyimages.com

Російська армія сьогодні, 7 жовтня, атакувала Україну дронами та ракетами, зокрема “Кинджалами”. Вони летіли у бік Києва, а також по Хмельниччині, повідомляє FREEДОМ з посиланням на місцеву владу та Генштаб ЗСУ.

На столицю України армія РФ направила дві аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинжал” — атаку було відбито. Декілька уламків впали на відкритому просторі в Солом’янському районі Києва — біля супермаркету, на території дитячого садка, біля під’їзду багатоповерхівки. А також у дворі приватного будинку — там виникла пожежа в гаражі, яку швидко загасили. У Шевченківському районі частини збитої ракети знайшли біля пішохідного переходу. А в Голосіївському один із уламків упав на тротуар, а інший пробив дах службового мікроавтобуса.

“Унаслідок ракетного удару по столиці зафіксовано падіння уламків у трьох районах Києва: Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському. Пошкодження отримали три автомобілі, дах житлового будинку, покрівля супермаркету. Інші уламки впали на відкритій місцевості без наслідків. Інформація про постраждалих не надходила”, — поінформували у Київській міській військовій адміністрації.

Ще один із “Кинджалів” вдарив у районі аеродрому “Старокостянтинів” у Хмельницькій області.

“Сьогодні вранці, під час сигналу “Повітряна тривога”, ворог атакував Хмельниччину ракетами. Влучань по цивільній та критичній інфраструктурі не було. Станом на цей час звернень щодо травмованих загиблих немає. Пожежу не зафіксовано”, — прокоментував начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Загалом з вечора 6 жовтня до 8:30 сьогодні противник завдав по Україні ударів балістичною ракетою “Іскандер-М”, керованої авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу, а також ударними безпілотниками. Близько 8:20 випустив три аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту — “Саваслейка”). Загалом радіотехнічними військами Повітряних сил ЗСУ було виявлено та здійснено супровід понад 80 повітряних цілей. Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

“В результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” у Київській області та 32 ворожих ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях. Зафіксовано кілька влучань ворожих ударних БпЛА у Харкові. Один із трьох “Кинджалів” влучив у районі аеродрому “Старокостянтинів” у Хмельницькій області. Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачені в різних регіонах України, ймовірно, внаслідок активної протидії РЕБ”, — прокоментували у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Лише удари по заводах допоможуть у боротьбі з російськими ракетами, — Криволап

Раніше повідомлялося, що російська армія атакує Україну “Кинджалами” з винищувачів МіГ-31К.

Прямий ефір