Росіяни наступають на старій бронетехніці та малими піхотними групами — ситуація в зоні відповідальності ОТУ “Луганськ”

Ілюстративне фото: uatv.ua

На Торецькому, Краматорському та Сіверському напрямках російська армія застосовує тактику штурмів малими піхотними групами. Ситуація на цих ділянках фронту є складною, але Збройні сили України тримають її під контролем. Про це напередодні у коментарі “Суспільне Новини” розповіла речниця оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) військ “Луганськ” Анастасія Бобовнікова, передає FREEДОМ.

“На Сіверському напрямку статистика штурмів менша, але противник наступає з броньованою технікою: переважно застосовує радянські танки Т-62 та старі БМП. Найскладніша ситуація — у районі Торецька та Нью-Йорка, де армія РФ намагається прорвати нашу оборону, постійно напираючи живою силою. Вона застосовує артилерію, авіацію та дрони, збільшує боєкомплект та кількість особового складу на позиціях. Попри це, більшість штурмів противника на нашому напрямку залишаються марними”, — повідомила речниця ОТУ “Луганськ”.

Читайте також: У Вовчанську російські окупанти риють тунелі в спробі наблизитися до українських позицій, — бригада “Хартія”

Нагадаємо, протягом минулої доби на Сіверському напрямку було відбито одну спробу противника потіснити українських воїнів біля Білогорівки. На Краматорському точилися дев’ять боїв у районах населених пунктів Ступочки, Часів Яр та Біла Гора. На Торецькому ворог за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації атакував 17 разів неподалік Торецька та Щербинівки.

Прямий ефір