Армія РФ не змогла перехопити ініціативу, Сили оборони діють у чотирьох районах — підсумки двох місяців Курської операції від Снєгирьова

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Сили оборони України продовжують розширювати зону присутності у Курській області Росії. Попри заяви військового відомства країни-агресора, російській армії так і не вдалося перехопити тактичну ініціативу на цій новій ділянці фронту. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Сили оборони України збільшили зону присутності у районі населеного пункту Веселе. Коренівський район — бої в районі Мирного, Богданівки, Крем’яного, Південного. Водночас слід зазначити, що у районі Крем’яного зараз створено оперативне оточення російського угруповання. І основні зусилля окупантів спрямовані на розблокування оточених російських підрозділів. Окрім цього, на цей час важкі бої в районі Любимівки… Сили оборони розширюють зону присутності не лише у Коренівському районі, а й у Глушківському. Можемо казати, що розширили зону присутності в районі населеного пункту Тьоткіно. Крім цього, на схід від Коренєва аналогічно розширено зону присутності. І основне, за повідомленнями самої Росії, найважчі бої йдуть у районі Плехового. Тобто всі заяви російських офіційних джерел про те, що за два місяці росіяни нібито захопили тактичну ініціативу, і щобільше, проводиться успішний контрнаступ, як бачимо, не відповідають дійсності”, — прокоментував гість ефіру.

Він зазначив: якщо на початку наступу Сил оборони йшлося про український контроль над частиною територій двох районів Курщини — Суджанського та Коренівського, то вже додалися Глушковський та Большесолдатський. Снєгирьов також наголосив, що Курська операція стирає “червоні лінії” Кремля, які він намагається проводити, зокрема своєю новою ядерною доктриною.

“Сили оборони України двічі на місяць спростували так звані червоні лінії. Перше — це проведення Курської операції. І друге — вже після заяви російського диктатора про зміну ядерної доктрини Російської Федерації — було завдано блискучих ударів українськими безпілотниками Головного управління розвідки Міністерства оборони по арсеналах зберігання. Зауважу, це вже після нібито зміни ядерної доктрини, де передбачався превентивний характер ядерного удару на момент використання безпілотників по території Російської Федерації”, — сказав Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Два місяці ЗСУ контролюють частину Курської області — як починалася операція і проміжні підсумки (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що російська армія рівняє із землею населені пункти Курської області.

Читайте такожУ росармії не вистачає сил витіснити із Курської області ЗСУ: про ситуацію в регіоні розповів Сазонов

Прямий ефір