У секторі Гази Армія оборони Ізраїлю розпочала нову операцію

Ізраїль. Фото: gettyimages.com

Ізраїль почав нову наземну операцію в секторі Гази. Армія оборони країни оголосила про оточення міста Джабалія на півночі Гази. Нова операція спрямована на запобігання відновленню позицій ХАМАС у регіоні. Про це сьогодні, 6 жовтня, повідомляє The Times of Israel, інформує FREEДОМ.

За даними ЦАХАЛ, військові здійснили серію авіаударів і артилерійських обстрілів. Удари були спрямовані на десятки об’єктів ХАМАС, зокрема на склади зброї, тунелі, бази бойовиків та інші інфраструктурні об’єкти.

“Операція триватиме стільки, скільки необхідно, водночас будуть завдаватися систематичні удари і повністю знищуватися терористична інфраструктура в цьому районі”, — цитує видання Армію оборони Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль проводить операцію проти бойовиків “Хезболли” в Лівані — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, у понеділок виповниться рік з моменту вторгнення бойовиків ХАМАС в Ізраїль. Минулого року 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль, зокрема, на жителів прикордонних сіл і відвідувачів музичного фестивалю. Було вбито понад 1 200 осіб і 250 взято в заручники. Ця атака започаткувала чергове протистояння в регіоні, яке не згасає протягом року і посилюється останніми днями. “Хезболла” та Ізраїль постійно обмінюються обстрілами. Ізраїльські військові посилюють свої дії та готують заходи у відповідь Ірану після нещодавньої великої ракетної атаки.

CNN повідомив, що останнє бомбардування Ізраїлем Лівану стало найінтенсивнішою повітряною кампанією за межами Гази за останні два десятиліття. Також телеканал нагадав про заяву “Хезболли”, що вона не припинить ударів по Ізраїлю, поки її Армія оборони не припинить вогонь у Газі.

Прямий ефір