Росія вдасться до спроб дискредитації “Рамштайну” — деталі від Джигуна

Максим Джигун. Фото: facebook.com/maxdzhyhun

Перша зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” безумовно викличе реакцію Москви. Можна очікувати спроб дискредитації формату, а також терористичних ударів Росії по українській енергетичній інфраструктурі. Такою думкою в ефірі FREEДОМ поділився сьогодні, 6 жовтня, політолог Максим Джигун.

“Я думаю, що більшою мірою це стосуватиметься спроби дискредитації такого формату, як “Рамштайн” — демонстрації того, що Україна нібито неякісно використовує допомогу з боку союзників, що ці гроші могли б іти на внутрішні потреби країн Євросоюзу та Сполучених Штатів. Ми бачимо, якою серйозною є дезінформаційна кампанія з боку Російської Федерації — з фейками, <…> активними кампаніями в соціальних мережах… Можна очікувати, що напередодні таких засідань можуть бути нові обстріли енергоінфраструктури України з серйозною кількістю ракет та інших видів озброєння Російської Федерації”, — зазначив гість ефіру, додавши, що такі обстріли зазвичай мобілізують додаткову підтримку для України.

Говорячи про саму зустріч у форматі “Рамштайн”, на якій зокрема очікується присутність президента США Джо Байдена, політолог зазначив, що завдання американського президента — продемонструвати лідерство Сполучених Штатів у форматі, а також налагодити зв’язки з новими політичними гравцями, які приєдналися до Контактної групи.

“Я думаю, що [новий генсек НАТО Марк] Рютте там має бути обов’язково. Це людина, яка має понад 10 років високого політичного досвіду, але водночас на рівні військових питань потрібно активно вмикатися та розуміти контекст глибше. І розуміючи, яким був його приїзд останній до Києва та перший на посаді секретаря НАТО, ми можемо припустити, що така активна проукраїнська позиція з боку Рютте має продовжуватися і в інших форматах, зокрема, у “Рамштайні”, — додав Максим Джигун.

Він також упевнений, що незалежно від того, хто стане новим президентом чи президенткою США, формат “Рамштайн” продовжить роботу.

Читайте також: Що Київ представить “Рамштайну”: три складники плану перемоги України назвав політолог

Нагадаємо, 25 зустріч Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться 12 жовтня. Це перше засідання лише на рівні лідерів країн. На ньому буде представлено український план перемоги.

Читайте також: Наступне засідання “Рамштайну” буде безпрецедентним, — Попович

Прямий ефір