Швеція відправляє військових для зміцнення НАТО у Балтійському регіоні

Військовий НАТО. Фото: nato.int

Стокгольм готується відправити своїх військових до Латвії. Понад 600 армійців приєднаються до сухопутних сил НАТО зі стримування Росії у Балтійському регіоні. Про це повідомив шведський громадський телемовник SVT, передає FREEДОМ.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс наголосив: Альянс готовий відповісти на будь-який тип загрози.

“Росія — це екзистенційна загроза, і ми маємо бути готовими до різних сценаріїв. А шведська місія показує, що ми як Альянс готові відповісти на будь-який тип загрози, хоч тут або десь уздовж кордонів НАТО”, — заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Читайте також: Країни НАТО посилюють оборону, захищаючись від гібридних атак Росії (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше глави провідних західних розвідок висловилися про російську загрозу. Глава Секретної розвідувальної служби Британії МІ6 Річард Мур та керівник Центрального розвідувального управління Вільям Бернс упевнені, що саме Росія відіграє провідну роль у дестабілізації світової безпеки.

Країни Балтії закликали Євросоюз побудувати оборонну лінію вздовж кордону з Росією та Білоруссю, щоб захистити ЄС від потенційних загроз з боку Москви. Уряди Латвії, Литви та Естонії вже збільшили свої оборонні бюджети та закликають до цього партнерів Альянсу.

Читайте також: “Бухарестська дев’ятка” звернулася до НАТО з проханням відреагувати на вторгнення російських дронів

Прямий ефір