Що Київ представить “Рамштайну”: три складники плану перемоги України назвав політолог

Авіабаза "Рамштайн". Скріншот: uatv.ua

Київ представить план перемоги 12 жовтня на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Широкій публіці план невідомий. Однак якою б не була його форма, він так чи інакше матиме три основні складники, які стосуються політичної, фінансової та військової підтримки України. Таку думку сьогодні, 6 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог Максим Джигун.

“Ми, звичайно ж, очікуємо, що в політичному контексті отримаємо ту підтримку, яка дозволить отримувати більше підтримки з боку інших держав, не лише Сполучених Штатів, а й країн Євросоюзу щодо просування України в Європейському Союзі та НАТО зокрема. Щодо збройної допомоги, тут також усе зрозуміло. Без цієї зброї перемоги якось зрушити ситуацію на полі бою буде дуже складно”, — наголосив він.

Політолог додав, що та зброя та ті її обсяги, які потрібні Україні, є лише в США, і, очевидно, президент України Володимир Зеленський обговорював це питання під час нещодавнього візиту до Сполучених Штатів.

Щодо фінансової частини плану, то вона, на думку Джигуна, має охоплювати й повоєнний період.

“Навіть після закінчення війни ми потребуватимемо відновлення України, інвестицій, іншого в питаннях відновлення нашої країни. І це те, на що ми очікуємо не лише від Сполучених Штатів, а й від міжнародних фінансових інституцій, від країн Євросоюзу зокрема. Я гадаю, що ці питання обговорювалися. Я думаю, що в більшості з них є зрушення, бо наші союзники розуміють важливість перемоги України. Або навіть не перемоги, а просто непрограшу. Вони так все частіше це називають, хоч би як неприємно для нас це було. Але навколо цих питань і будуватиметься майбутнє України, тому що випадання одного з них призведе до дуже неприємних наслідків для України, а відповідно, і для країн Заходу”, — резюмував Максим Джигун.

Читайте також: План перемоги України оцінили у США та розглянуть на засіданні “Рамштайну” — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, 25 зустріч Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться 12 жовтня. Це перше засідання лише на рівні лідерів країн. На ньому буде представлено український план перемоги.

Читайте також: “Щось принципове має статися”: про важливість майбутнього засідання у форматі “Рамштайн” розповів політолог

Прямий ефір