На фронті — майже 170 боєзіткнень за добу: про ситуацію розповіли у Генштабі ЗСУ 

Український військовий. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 169 бойових зіткнень. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 82 авіаудари, скинувши 130 КАБів. Крім цього, росіяни пустили в дію для ураження 1 410 дронів-камікадзе та здійснили 5 130 обстрілів, з них 144 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 6 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони України впродовж минулої доби уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, два артилерійські засоби на вогневих позиціях і три склади російських загарбників.

На Харківському напрямку ворог намагався шість разів штурмувати неподалік від Липців, Вовчанська та  Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу росіяни провели 22 атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Лозової, Новоосинового, Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Глушківки та Кругляківки. На даному напрямку агресор активно застосовував авіацію.

На Лиманському напрямку ворог за підтримки авіації атакував 10 разів. Намагався вклинитися в оборону поблизу Новосадового, Макіївки, Греківки та Торського.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 12 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського та Новосадового.

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували 10 разів у районі Ступочок, Часового Яру, Калинівки  та Григорівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік від Дачного та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 30 штурмових і наступальних дій росіян у бік населених пунктів Новоторецьке, Селидове, Крутий Яр, Лисівка та Промінь. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу населених пунктів Селидове та Крутий Яр.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 26 ворожих атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися в районах населених пунктів Костянтинівка та Цукурине. Крім того, ворог атакував у бік Новоселидівки, Ізмайлівки, Гострого, Максимільянівки, Катеринівки та Антонівки.

На Времівському напрямку противник здійснив чотири марні штурми позицій ЗСУ в районі Богоявленки.

На Оріхівському напрямку війська РФ один раз безрезультатно атакували у бік Новоданилівки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території Росії застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області. Сили завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Читайте також: Ексклюзивні кадри боїв за газовидобувні вишки поблизу Зміїного показали українські прикордонники (ВІДЕО)

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони ліквідували на фронті 1 250 російських окупантів, а також знищили 101 одиницю автотехніки, 55 артсистем, 21 ББМ.

Прямий ефір