Україна не буде торгувати своїми територіями, — Зеленський наприкінці 955-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Українська команда займається підготовкою до “Рамштайну” — переговори відбудуться наступного тижня. Про це сьогодні, 5 жовтня, наприкінці 955-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну в традиційному зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

Президент наголосив, що днями будуть консультації між командами України та Сполучених Штатів — урядовцями, дипломатами. Говоритимуть також військові з наповнення воєнних пунктів плану перемоги.

“Це те, що може доволі швидко посилити Україну, українські позиції — наш фронт передусім. І все, що зазначено в плані, абсолютно реально для наших партнерів. Є у світу цей ресурс посилення, який дозволить рухатись вперед за формулою миру”, — наголосив Володимир Зеленський.

Він додав, що головна мета і завдання — гарантувати Україні надійний мир і тривалу безпеку.

“Це можливо виключно на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи торгівлі територіями. Саме так, як передбачено формулою миру. Україні потрібен мир — справжній, справедливий, — гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані”, — зазначив глава держави.

Президент України також відзначив воїнів, які теж свого роду готують наступний “Рамштайн” — демонструють, що можуть українці, коли мають достатньо зброї і достатньо далекобійності.

“Хочу подякувати всім, хто демілітаризує російські військові обʼєкти. Я хочу подякувати вам, хлопці, за знищення російської воєнної логістики, а особливо за влучання по російських військових аеродромах. Це те, що найбільше потрібно. Кожна знищена база російських військових, кожна знищена база російських літаків, кожен знищений склад з авіабомбами — це порятунок життів українців і реальна підтримка для фронту. І будемо переконувати партнерів, що недостатньо тільки наших дронів. Потрібні більш рішучі кроки — і закінчення цієї війни буде ближче. Я впевнений у цьому”, — підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також: Україна представить план перемоги на “Рамштайні”, — Зеленський

Прямий ефір