Важко розрахувати політ: про проблеми росіян із північнокорейськими снарядами розповів Попович

Іранський, північнокорейський і російський снаряди. Фото: nv.ua

Через низьку якість північнокорейських снарядів, у російських окупантів високий знос стволів артилерії. Про це сьогодні, 5 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

Він нагадав, що у вересні безпілотники вразили серію військових складів на території РФ, на яких зберігалися північнокорейські боєприпаси, зокрема балістичні ракети KN-23.

“719-та артилерійська база під Тихорецьком є одним із хабів, куди завозяться боєприпаси з Північної Кореї. Ще одна база північнокорейських саме снарядів — у Єгорлицькому районі, а також 68-й арсенал у місті Моздок. Тобто саме на ці три об’єкти — Тихорецьк, Єгорлик і Моздок — завозять північнокорейські снаряди і ракети”, — сказав Попович.

Але ці боєприпаси низької якості, на що скаржилися самі російські артилеристи.

“У них різний склад пороху, через що дуже важко розрахувати їхній політ. Тобто неможливо зрозуміти, як стріляти, щоб потрапити в ціль. Тому їх використовують масово, тобто низьку якість і неточність намагаються замістити кількістю. Але це ризики й для російської артилерії, бо при підвищеній витраті боєприпасів йде навантаження на артилерійські стволи, вони зношуються. А з виробництвом артилерійських стволів у Російській Федерації складно, тому вони змушені викручувати стволи зі стволів, які перебувають на базі зберігання”, — пояснив експерт.

Але в будь-якому разі у РФ багато північнокорейських снарядів. Попович нагадав, що Північна Корея передає Росії половину своєї загальної кількості боєприпасів — близько 2 млн одиниць на рік. І ці поставки являють собою істотну проблему для української армії.

Читайте також: Північна Корея послала інженерні війська в РФ, щоб усувати несправності у своїх снарядах і ракетах — думка

Нагадаємо, в ніч на 7 вересня українські дрони атакували склад у селі Солдатське Воронезької області, внаслідок чого було знищено північнокорейські боєприпаси, зокрема балістичні ракети KN-23, які там зберігалися. Аналогічно в ніч на 21 вересня було знищено північнокорейські боєприпаси на складі в Тихорецьку Краснодарського краю.

Як повідомлялося раніше, Північна Корея надає Росії близько 3 млн снарядів на рік, які Кремль використовує проти України.

Читайте також: Північна Корея зацікавлена спрямувати свої війська воювати на боці РФ проти України — доводи експосла

Прямий ефір