Бійці штурмової бригади “Лють” б’ють по противнику їхньою ж зброєю — репортаж FREEДОМ (ВІДЕО)

Боєць бригади “Лють”. Скріншот: uatv.ua

Бійці штурмової бригади “Лють” жартують: коли були на Херсонському напрямку, за “ленд-лізом” від росіян отримали гаубицю. Привели її до ладу, відремонтували і тепер за її допомогою відбивають атаки піхоти та вибивають противника з укріплень. Кореспонденти телеканалу FREEДОМ побували на позиціях бригади “Лють” і про те, що побачили, — розповіли в матеріалі.

Бійці штурмової бригади “Лють” розповіли, що працюють по позиціях противника гаубицею “Мста-Б” 152-го калібру. Зброя стріляє різними снарядами — осколковими, фугасними, димовими.

У цієї гаубиці — своя історія, розповідають українські захисники. Ще не так давно з неї цілилася армія РФ по українських позиціях. Але після боїв у Херсонській області російську зброю захопили бійці штурмової бригади “Лють”. 

“Гаубицю нам “подарувала” російська сторона. Прямо з Херсона нам її доставили, ми її підготували, обслужили, і тепер працюємо цією гаубицею, так би мовити, на боці нашого “ленд-лізу”, — каже боєць штурмового полку “Цунамі” бригади Нацполіції “Лють” із позивним “Берлін”. 

Він став навідником гаубиці. До бригади “Лють” прийшов добровольцем із поліції, де працював водієм. Пройшов підготовку як штурмовик, але потрапив у мінометну роту. 

“Після підготовки було велике бажання стріляти з міномета. Кинути міни, як то кажуть. І з’явилася у нас на озброєнні наша гаубиця. У нас запитали: хто хоче спробувати? Ми з пацанами пішли й зараз працюємо на ній”, — поділився військовий.

На позиції, де стоять бійці бригади “Лють”, можна потрапити тільки під прикриттям засобів радіоелектронної боротьби. Без них легко стати мішенню для дронів росіян. У таких же умовах підвозять і боєприпаси.

Бригаду “Лють” на початку 2023 року сформували з добровольців. Здебільшого це були поліцейські, які хотіли проходити військову службу саме в структурі Міністерства внутрішніх справ. Їхня мотивація була одним із головних критеріїв під час відбору до бригади. 

“Сюди ж не змушують приходити, сюди люди самі приходять. Якщо самі приходять, думаю, розуміють — навіщо. Сюди нікого палицями не гнали”, — каже боєць бригади. 

Усі вони впевнені — попереду на Україну чекає тільки перемога й готові робити все, щоб вона настала якомога швидше.

Читайте також: Українські розробники тестують нові “розумні” дрони — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір