Дронові атаки на аеродроми у РФ знижують кількість вильотів російських літаків із КАБами, — Криволап

Наслідки удару по аеропорту "Липецьк". Фото: radiosvoboda.org

Кожна атака на аеродроми РФ змушує росіян переміщати літаки та знижувати якість вильотів бортів. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап.

Він зазначив, що не завжди під час атак на російські аеродроми вдається вразити склади з коригованими авіаційними бомбами (КАБ) або літаки.

“Є вже супутникові знімки цієї бази в Борисоглібську. Дуже сподівалися, що там уражені склади з КАБами, що там підпалили склад паливно-мастильних матеріалів, ракетне паливо. Але, на жаль, пожежі були, трава горіла, та, судячи із супутникових знімків, усе залишилося цілим. Літаків там не було. Але загалом, розумієте, ми щоразу хочемо, щоб у нас була якась гарна картинка, якийсь гарний феєрверк. Нам тут значно важливіше те, що будь-яка атака змушує росіян підіймати свої літаки, відправляти їх на інші аеродроми, переміщатися, погіршувати якість їхнього обслуговування, якість підготовки літаків до вильотів”, — сказав експерт.

Криволап наголосив: якщо кількість вильотів російських літаків із КАБами знижується, значить мети атаки досягнуто.

Він також звернув увагу, що російські чиновники вважають за краще повідомляти про те, що пожежі на нафтобазах і аеродромах у РФ нібито пов’язані з падінням уламків безпілотників.

“З’явилася абсолютно нова українська зброя, називається вона “уламок”. Ці “уламки” атакують нафтобази, атакують аеродроми. І вже навіть з’явився мем, коли намальований безпілотник і на його борту написано “Уламок”, — зазначив Криволап.

Читайте також: Ураження нафтобази у Воронезькій області Росії підтвердив Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, Сили оборони продовжують завдавати точкових ударів по військових об’єктах у РФ, використовуючи українську зброю. Здебільшого це бойові дрони, які пролітають десятки, а подекуди й сотні кілометрів російською територією, щоб вдарити точно в ціль — по базі військ РФ, нафтопереробному заводу чи по військовому аеродрому.

Прямий ефір