Чому Росія нечутлива до своїх військових втрат — структуру проаналізував експерт

Ілюстративне фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Основа людських втрат російської армії у війні проти України така, що дозволяє російському населенню їх не відчувати. Є чотири категорії, які найчастіше знищуються в “м’ясних штурмах” і водночас залишаються “непоміченими” суспільством у Росії. Про це в ефірі FREEДОМ розповів військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

На його думку, значну частку у структурі російських втрат займають люди, які залишилися на окупованих частинах Луганської та Донецької областей, а тепер ще — Запорізької та Херсонської.

“А я нагадаю раніше тотальний характер мобілізацій на окупованих територіях Луганської та Донецької області. Причому “указами” так званих “керівників нових суб’єктів” Пушиліна та Пасічника призовний вік знижено до 18, а вікову планку збільшено до 65 років… Йдеться про те, що більшість втрат російської армії припадає на так звані перший і другий армійські корпуси, які є основною частиною російської армії у так званих “м’ясних штурмах”, — коментує Снєгірьов.

Друга категорія, смерті якої залишають російське суспільство абсолютно байдужим, — в’язні, констатує військово-політичний експерт

“Російські колонії, згідно з указом російського “президента”, мають тепер право укладати договори безпосередньо із Міністерством оборони країни-окупанта. Раніше подібне право було тільки у ПВК “Вагнер”… Загальна чисельність громадян Російської Федерації, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі — близько 400 тис.” — зауважив він.

Не звертає російське суспільство уваги також на смерті найманців із країн ближнього і далекого зарубіжжя, а також трудових мігрантів.

“Це громадяни середньоазійських країн, яких, за даними ФСБ, у Російській Федерації на 2024 рік — 12 млн. Тільки за останні пів року, тобто з січня по червень 2024 року, кількість так званих трудових мігрантів збільшилася на 1,5 млн. Цих людей ставлять перед вибором: або підписуйте контракт із Міністерством оборони Російської Федерації, або за порушення паспортного режиму чи відсутність патенту на трудову діяльність висилаєтеся на історичну батьківщину. Ось ще одне джерело поповнення особового складу, яке не дозволяє Російській Федерації у повноті відчути кількість втрат”, — підсумував гість ефіру.

Водночас експерт не сумнівається: навіть коли кількість російських втрат перевалить за мільйон людей, суспільство у РФ керуватиметься тим, що “баби ще понароджують”. Снєгирьов наголосив: цінність людського життя в Росії зведена нанівець.

Читайте також: Кримінальні справи “зеків” не доходять до суду — усіх відправляють на фронт, — Романова

Нагадаємо, раніше генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж розповів в ефірі FREEДОМ, що стратегічний ресурс армії РФ виведено з ладу. Наразі армія Росії формується завдяки резервам: мобілізації, рекрутингу, зокрема силовому.

Читайте також: На війні проти України чимало тих мігрантів, які “продали батьківщину за ціною російського патенту” — подробиці від правозахисниці

Прямий ефір