“Щось принципове має статися”: про важливість майбутнього засідання у форматі “Рамштайн” розповів політолог

Авіабаза "Рамштайн". Скріншот: uatv.ua

Засідання Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відбудеться 12 жовтня, може бути першою проміжною лінією рішень плану перемоги, який український президент Володимир Зеленський передав президенту США Джо Байдену. Таку думку сьогодні, 3 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог Антон Кучухідзе.

“Я думаю, що “Рамштайн” може бути навіть, скажімо так, першою проміжною лінією перших ухвалених рішень у межах плану перемоги, який президент Зеленський передав президенту Байдену. Тобто ми ж розуміємо, що, наприклад, така зустріч запланована на рівні глав держав не просто так. Тобто все-таки, якби це був, ви знаєте, просто робочий “Рамштайн”, то, найімовірніше, там міністри оборони зустрілися б, як зазвичай, і все. Тобто щось принципове має відбутися”, — сказав він.

Політолог не виключає можливості, що зараз Держдеп США може вести переговори з командою президента України щодо подальших кроків.

“Ми ж розуміємо, що як мінімум у публічній площині це був третій раунд переговорів на тему плану перемоги. Спочатку це була група Єрмака — Умєрова, потім Блінкен разом із міністром закордонних справ Британії приїжджав на “Кримську платформу” до Києва, потім була заява Блінкена про те, що так, ми бачили, є певні речі, які Америка могла б підтримати. І потім зустріч президента Зеленського та Байдена. Тому я думаю, що діалог глибший щодо плану перемоги”, — сказав Кучухідзе.

На його думку, “Рамштайн” може закласти щось принципово нове щодо плану перемоги.

Читайте також: Які рішення для України можуть ухвалити лідери на засіданні “Рамштайну” в жовтні — думка політолога

Нагадаємо, остання зустріч Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбулася у Німеччині 6 вересня.

Прямий ефір