Окупація Вугледара: як далі діятимуть російські війська, спрогнозував військово-політичний аналітик

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупація Вугледара — це серйозний удар по можливостях Сил оборони України завдавати ударів по логістиці армії РФ. Про це сьогодні, 3 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

За його інформацією, російські окупанти наразі намагаються просуватися в район населеного пункту Богоявленка в Донецькій області з метою прориву української оборони.

“Богоявленка — це останній населений пункт, який розташований на панівних висотах та дає тактичну перевагу Силам оборони України. Слід зазначити, що Вугледар аналогічно був розташований на панівних висотах. Це дозволяло Силам оборони України тримати під вогневим контролем тилові локації окупаційної армії. Насамперед ідеться про ключову локацію окупантів — це залізнична станція “Волноваха”. Це не давало змоги окупантам налагодити логістику з тилових районів Російської Федерації на окуповані території Донецької та Запорізької області й насамперед Криму. Тому падіння Вугледара — це серйозний удар по можливості Сил оборони України здійснювати вогневий вплив на логістику окупантів”, — сказав Снєгирьов.

Він зазначив, що пропускна можливість залізничного транспорту в рази вища за автомобільного.

“З падінням Вугледара можна очікувати поліпшеної логістики окупантів, саме передислокації особового складу важкої бронетехніки й БК безпосередньо на лінії бойового зіткнення. І, головне, окупанти фактично розв’язали для себе питання про створення паралельної логістики з окупованим Кримом. Тобто на момент можливого виведення з ладу Кримського мосту залишається в окупанта можливість здійснення логістики з використанням залізничного транспорту”, — сказав військово-політичний аналітик.

Також він нагадав, що Вугледар розглядався Силами оборони України як плацдарм для деокупації українського Приазов’я. Снєгирьов не виключає, що після окупації Вугледара російська армія різко активізує дії на Запорізькому напрямку. Зокрема в районі Приютного спостерігається передислокація особового складу російських окупаційних військ.

Також, на його думку, армія РФ намагатиметься розвинути тактичний успіх на Курахівському напрямку, маючи можливість флангового удару по українському угрупованню, зосередженому в західних районах Донецької області.

Снєгирьов нагадав, що заради захоплення Вугледара російська армія зазнала важких втрат в особовому складі та бронетехніці. 

Читайте також: Сили оборони України вийшли з Вугледара: як це вплине на фронт, розповів Братчук

Прямий ефір