Зацікавленість до оборонного виробництва України у світі зростає: основні плюси назвав військовий експерт

Валерій Рябих. Фото: ukrinform.ua

Зацікавленість до оборонного виробництва України у світі зростає, оскільки країна дуже швидко відповідає на запити часу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Валерій Рябих.

Він наголосив, що оборонний потенціал України має нарощуватися на основі українських ноу-хау, озброєння, потужностей.

“І з певного моменту наші партнери зрозуміли, що це дійсно дуже важливе завдання — допомогти Україні відновити її оборонну промисловість і, звичайно ж, вивести її на новий рівень. І це завдання багатостороннє. Перш за все, тут є кілька таких рівнів. Перший рівень — це, звісно ж, забезпечити експлуатацію та підтримання в працездатному стані тієї техніки, яку поставили у великих кількостях наші партнери. І якщо на першому етапі постачання наші партнери взяли на себе певні зобов’язання допомагати в ремонті, в обслуговуванні, постачати запасні частини, зараз триває нарощування цього співробітництва в усіх напрямках. Основні компанії-постачальники зараз розглядають можливості відкриття виробництв на території України”, — сказав Рябих.

Експерт нагадав, що німецький концерн Rheinmetall відкрив цех із ремонту бронетехніки й зараз вирішується питання про початок її виробництва.

“Зараз останній оборонний форум показав, що зростає інтерес до України, до її оборонного виробництва, до співпраці з Україною, і тут є багато факторів таких, які роблять нашу країну унікальною. Те, що зараз показала українська оборонна промисловість, надихає і наших партнерів — саме те, як швидко адаптуватися до того, щоб ловити тренди поля бою, швидко відповідати на запити військових й виготовляти необхідне озброєння. Це насамперед можна бачити по розробці та виробництву сучасних засобів, таких як роботизовані системи, причому в усіх сферах — авіаційні безпілотні системи, морські системи, які зробили просто революцію на Чорному морі та показали майбутнє й флотам інших країн, зокрема, і, звісно ж, це наземні роботизовані системи, які дедалі більше й більше будуть завойовувати своє місце на полі бою, замінюючи собою солдатів на найнебезпечніших напрямках”, — розповів Рябих.

Він зазначив, що в Україні цикл від запиту військових до розробки та виробництва зараз є максимально коротким. Крім того, Рябих наголосив, що буквально всю нову техніку апробують на полі бою, постійно модернізують та вносять зміни, що дає змогу Збройним силам України стримувати армію країни-агресора, яка має переваги за кількісними параметрами.

Читайте також: Союзники допомагають Україні нарощувати військові можливості — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на будівництво заводу з виробництва боєприпасів в Україні. Замовлення охоплює повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію. Вартість будівництва оцінюють у сотні мільйонів євро. Завершити будівництво планують протягом кількох років.

Прямий ефір