Україна не піде на жодні територіальні компроміси, — Сибіга

Андрій Сибіга (другий ліворуч) на Варшавському форумі. Фото: mfa.gov.ua

Україна не піде на жодні компроміси щодо своєї територіальної цілісності та суверенітету, а принцип “нічого про Україну без України” залишається незмінним. Про це на полях Варшавського безпекового форуму заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, повідомляє FREEДОМ.

Сибіга також нагадав учасникам заходу про ілюзорність “червоних ліній” Кремля і закликав позбутися страху ескалації. Він зазначив, що після успішної Курської операції Україна остаточно розвіяла російські міфи про “червоні лінії”.

“Не територіальні компроміси, а повна відповідальність Росії і відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може дозволити собі сірі зони або заморожені конфлікти”, — наголосив глава МЗС України.

У контексті представлення президентом Володимиром Зеленським плану перемоги Сибіга наголосив, що цей документ є не заміною формули миру, а інструментом, що сприяє її втіленню. Він акцентував, що формула миру залишається єдиним безальтернативним шляхом досягнення всеосяжного, справедливого та тривалого миру для України та Європейського континенту.

Читайте також: Передати окупований Крим під мандат ООН і провести референдум: неоднозначну заяву глави МЗС Польщі обговорили експерти

Прямий ефір