Семеро дітей вдалося повернути з тимчасово окупованого Криму та територій Херсонської області

Ілюстративне фото: saveukraineua.org

З тимчасово окупованого Криму та територій Херсонської області повернули сімох дітей, із них двоє — сироти. Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомив керівник організації Save Ukraine Микола Кулеба, повідомляє FREEДОМ.

Серед повернутих дітей — трирічна Аня та її мати Марина, яку загарбники змушували оформлювати російські документи, викликали на допити та забороняли користуватися соцмережами. За словами Кулеби, “кадировці” погрожували матері дівчинки відібрати у неї дочку.

“Людмилі та її 14-річному синові Єгору повернення теж далося нелегко. Жінка намагається розмовляти пошепки, боячись вільно спілкуватися та відкрито говорити те, що думає. На робочому місці Людмила потрапила під ворожий обстріл. Окупанти постійно погрожували порвати український паспорт і вбити Людмилу. Жінка довго вагалася виїжджати з окупації, адже боялася, що на кордоні можуть відібрати сина. Після окупації Єгор замкнувся у собі, не охоче йде на контакт”, — написав Кулеба у Facebook.

Зараз всі, що повернулися, — в безпеці, і отримують допомогу.

Також читайте: Відбулося пленарне засідання Міжнародної коаліції за повернення українських дітей — деталі від ОПУ (ВІДЕО)

Нагадаємо, після року життя в окупації жінку із трьома дітьми вдалося повернути із захопленої Росією частини Донецької області. 


Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “Я тут” або на сайт FREEДОМ. Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “Знаєш — скажи!”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.

Прямий ефір