Влада РФ за допомогою грошей та іпотеки стимулює росіян переїжджати в тимчасово окупований Маріуполь, — Забавін

Тимчасово окупований Маріуполь. Фото: t.me/andriyshTime

Влада РФ стимулює росіян переїжджати до тимчасово окупованого Маріуполя, де вони заміщають корінне населення. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін.

“Це, на жаль, планомірна стратегія Кремля — весь свій збрід переселити на тимчасово окуповані території. І ми це бачимо чітко по Маріуполю. На деяких тимчасово окупованих територіях це проявляється менше, але в Маріуполі, на жаль, прямо ось таке засилля різних народностей РФ. На жаль, я констатую той факт, що їх уже там приблизно стільки ж, скільки залишилося корінних українців-маріупольців у місті Маріуполь. Тобто приблизно 100 тис. маріупольців із 500 тис. міста залишилися. Це українці, які проживали в українському Маріуполі, і приблизно вже понад 80 тисяч ось завезених таких гастарбайтерів”, — сказав він.

За словами Забавіна, росіян в окуповане місто заманюють грошима та можливістю взяти іпотеку. Він нагадав, що в Маріуполі російські окупанти під час вторгнення пошкодили й знищили понад 2 тис. багатоповерхових будинків.

“І що ми бачимо? За два з половиною роки окупації вони відбудували тільки приблизно 50 багатоповерхових будинків, тобто 5% від того обсягу, який вони знищили. І виходить така тенденція, що з урахуванням того, що вони видають це під іпотеку своїм рабам різних народностей РФ, то маріупольці, які втратили внаслідок дій Росії нерухомість, залишилися за бортом. Тобто така ось ситуація красномовна”, — сказав депутат міськради.

Читайте також: Російські окупанти відновили в Маріуполі лише 2-3% від того, що вони зруйнували — деталі від Забавіна

Прямий ефір