США стримують Росію від застосування стратегічної ядерної зброї, — Подвиг

Ілюстративне фото: pixabay.com

Свідчень про те, що ядерна зброя Росії має якісь проблеми, немає, тому необхідно виходити з того, що всі системи знаходяться в розумній мірі боєздатності. Водночас РФ не застосовуватиме стратегічну ядерну зброю, а для застосування тактичної потрібно виконання великої кількості кроків. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив керівник проєкту “Ядерне озброєння Росії” Павло Подвиг.

За його словами, має існувати досить високий бар’єр на шляху навіть ідеї застосування ядерного озброєння, і заяви, які робить Кремль, цьому допомагають.

“Якщо ми говоримо про стратегічні озброєння, то про їх застосування не йдеться, оскільки тут грає стримування з боку Сполучених Штатів, безсумнівно. Так само як і Росія стримує Сполучені Штати від якихось кроків. А щодо нестратегічного озброєння, то в нормальному стані озброєння для ракет малої дальності, для фронтових бомбардувальників та інших знаходиться на складах, у спеціальних сховищах і воно далеке від тих засобів доставки, які покликані його застосовувати. Тому, ось знову ж таки, ще один бар’єр теж існує”, — пояснив Подвиг.

Він зазначив, що для застосування ядерної зброї потрібно виконати досить велику кількість кроків.

“Тобто це має, по-перше, змінитися і риторика уряду, і повинні, грубо кажучи, дістати ці боєзаряди зі сховищ, привезти їх до засобів доставки, якось встановити. Тоді вже можна справді побоюватися, що якісь реальні загрози існують. Поки що це все перебуває на рівні заяв”, — сказав експерт.

Подвиг вважає, що потрібно робити так, щоб заяви Кремля не перетворювалися на реальність. Потрібно чітко давати розуміти російському керівництву, що загроза застосування ядерної зброї є абсолютно неприпустимою.

Читайте такожОстанній інструмент для залякування — реакція світу на ядерний шантаж Кремля (ВІДЕО)

Нагадаємо, Володимир Путін 25 вересня запропонував внести зміни до ядерної доктрини Росії.

Прямий ефір