Путін не досягне своєї мети в Україні — коментар Стано

Петер Стано. Фото: uatv.ua

Володимир Путін не досягне своєї мети у війні проти України, тому що міжнародні партнери не припинять її підтримувати. Про це сьогодні, 30 вересня, у коментарі телеканалу FREEДОМ заявив представник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Петер Стано, висловивши свою думку про слова Путіна у річницю спроби Росії оголосити окуповані території України своїми.

“Не варто коментувати кожну дурість, яку каже Путін. Але в цьому випадку — це просто повторення його божевільного переконання, що він виконує якісь цілі, хоч би якими абсурдними вони були. Тоді як насправді він просто підтверджує, що сповнений рішучості продовжувати свої незаконні дії, порушуючи міжнародне право, порушуючи Статут ООН, порушуючи незалежний суверенітет та територіальну цілісність України. За це він дуже ізольований на міжнародному рівні. І він не виконає цієї мети, тому що Європейський Союз і наші міжнародні партнери підтримуватимуть Україну, і ми протистоятимемо цим незаконним діям”, — сказав Стано.

Зазначимо, 30 вересня 2022 року Путін підписав так звані договори щодо включення території чотирьох окупованих областей України до складу Росії. Москва оголосила своїми навіть ті райони областей, які не були окуповані. Сьогодні, у річницю тих подій, Путін знову зробив заяву, що всі цілі, поставлені Росією, будуть виконані.

Читайте також: Якщо Путіну дозволити перемогти, він стане ще сильнішим, — Харріс

Раніше представник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Петер Стано сказав, що заяви Путіна про його готовність застосувати ядерну зброю у разі атаки Росії за допомогою конвенційної зброї та плани змінити для цього військову доктрину РФ говорять про її безвідповідальну поведінку та бажання підірвати міжнародну безпеку.

Прямий ефір