Жінка є абсолютно підпорядкованою і приниженою “істотою” в Росії, — Яковенко

Ігор Яковенко. Фото: espress.tv

Росія — абсолютно патріархальна держава, де жінку намагаються перетворити на “апарат для дітонародження” і паралельно примусити працювати в тих сферах, де їй фізично буде нестерпно. Таку думку сьогодні, 28 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський журналіст, соціолог Ігор Яковенко.

“Еталоном у російській традиції патріархальній є та жінка, яка народжує в полі в процесі оранки. Всупереч тому, що XXI століття, Росія — це патріархальна країна, в якій жінки, якщо і допускаються у владу, то виконують там декоративну функцію. Яскравий приклад — [голова Ради Федерації Федеральних зборів РФ] Валентина Матвієнко, яка є просто декорацією. Її поставили на посаду, яка абсолютно нічого не означає. Рада Федерації є абсолютно декоративним інструментом, оскільки ніякої федерації в Росії немає. Росія — абсолютно патріархальна країна, в якій домашнє насильство вважається нормою. Жінка є абсолютно підпорядкованою, приниженою “істотою” в Росії”, — пояснив він.

Міністерство праці РФ запропонувало дозволити жінкам працювати на поверхні шахт, рудників, а також керувати самохідними машинами. До того ж уряд РФ шукає способи стимулювати жінок народжувати дітей.

“Це спроба одночасно перетворити жінку на “пологовий апарат”, який повинен нескінченно виробляти “гарматне м’ясо” і займатися найважчими професіями. Йдеться саме про ті професії, які явно протипоказані жіночому організму. Тобто “русский мир” — це світ патріархальний, у якому жінці уготована роль просто “пологового апарату”, — констатував Яковенко.

Читайте також: Фейкова посада у фіктивному органі: призначення Матвієнко головою Ради Федерації РФ прокоментував ексдепутат Держдуми

Прямий ефір