Курахівський напрямок — важлива ділянка, яка може визначити подальший хід битви за Покровськ, — Лакійчук

Ситуація на Покровському напрямку. Фото: deepstatemap

Покровський напрямок залишається найгарячішим на фронті. Тут найбільш насторожує форсування російськими окупаційними військами річки Жеребець. Це відкриває перспективи подальшого просування у бік міста Покровськ Донецької області. Про це сьогодні, 28 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник військових програм Центру глобалістики “Стратегія ХХI” Павло Лакійчук.

Водночас він зазначив, що рух противника з метою розширити вклинювання в українську оборону спостерігається і на півночі, і на півдні Покровського напрямку.

“Торецьк — Нью-Йорк — прорив противника з півночі в Торецьк. Бої у центральній частині міста. Нью-Йорк практично під контролем противника… На півдні ключовою точкою, мабуть, усієї цієї битви є Селидове. Його противник намагається охопити із трьох сторін. Там також дуже важко”, — прокоментував гість ефіру.

Також він вважає важливою в оперативному відношенні ще одну ділянку, хоча там напруження боїв трохи менше.

“Дуже важлива ділянка, яка може визначити подальший хід битви за Покровськ — це Курахівський напрямок. Де противник витіснив наші підрозділи на рубіж річки Вовча і намагається там створити плацдарм, одночасно завдаючи ударів з півночі — це Желанне Перше у напрямку Желанного Другого — і з півдня, намагаючись своєю кишкою прорватися до Курахівського водосховища. Таким чином, такий ківш утворюється. Спочатку була у нас дуже небезпечна така ділянка, це Невельський виступ, з якого нашим силам вдалося з мішка, скажімо, вийти з ар’єргардними боями. Тепер на ньому знову нависає. Таке дуже неприємне становище”, — зазначив Павло Лакійчук.

Читайте також: На фронті — 180 боєзіткнень: де окупанти атакували найактивніше

Нагадаємо, за минулу добу російські окупанти втратили на фронті 1 470 військових. Також Сили оборони знищили 14 танків ворога, 62 дрони, 42 ББМ та понад 50 артилерійських систем.

Прямий ефір