Ядерна зброя РФ перебуває у доброму стані як улюблена іграшка Путіна — думка

Російська міжконтинентальна балістична ракета "Тополь-М", здатна нести кілька ядерних зарядів. Фото: caspiannews.com

Російський диктатор завжди більше дбав про стан ядерної зброї, ніж конвенційної, оскільки саме вона дозволяє йому вірити, що він є господарем світу. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила директорка Одеського центру нерозповсюдження ядерної зброї, кандидатка політичних наук Поліна Сіновець.

“Я думаю, що ядерне озброєння Російської Федерації — у доброму стані. Тому що, в принципі, це улюблена іграшка Путіна. І навіть тоді, коли звичайні збройні сили були не в найкращому стані, тобто напередодні так званої “спецоперації”, коли з’ясувалося, що вони в дуже поганому стані, Путін завжди віддавав перевагу саме ядерній зброї. Це дозволяє йому вірити, що він є господарем світу з ядерною зброєю, і він може впливати на долі інших країн шляхом такого політичного тиску, як він зараз це здійснює”, — прокоментувала гостя ефіру.

Говорячи про невдалі випробування “Сармата”, вона зазначила, що йдеться все-таки про нову стратегічну ракету, покликану замінити “Сатану”, а Путін погрожує насамперед застосуванням тактичної ядерної зброї.

“Щодо ракети “Сармат”, треба сказати, що, по-перше, це нова ракета, і завжди традиційно ці рідкопаливні ракети виготовляли на нашому заводі “Південмаш”: це ж SS-18, “Сатана”. “Сармат” — це спроба замінити “Сатану” … “Сатана” поки що, хоча всі терміни давності пройшли, щорічно випробовується і, за чутками, добре себе показує. І це стратегічні ракети. Якщо Росія говорить про загрозу застосування ядерної зброї, то це, звичайно, тактичне ядерне озброєння — ті ж ракети, якими обстрілюють територію України сьогодні, тільки сьогодні їх використовують із неядерними носіями, але є варіант і з ядерними носіями. Ми бачимо, що чимало з них досягають цілей… Загалом, я не ставила б на те, що те, що буде запущено, не долетить”, — зазначила Поліна Сіновець.

Читайте також: Інцидент із ракетою “Сармат” показав, що ядерні погрози Путіна небезпечні не для Вашингтона чи Брюсселя, а для самої РФ, — Коваленко

Нагадаємо, у Росії вибухнула під час випробування міжконтинентальна ракета “Сармат”.

Читайте також: Путінський провал: експерти пояснили, чому ракета “Сармат” знову не злетіла і що це означає для російського диктатора

Прямий ефір