Лукашенко не тільки вказівки Путіна виконує, а й веде свою гру із Заходом, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: hromadske.radio

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається не тільки догоджати Володимиру Путіну, але й шукати варіанти, як уникнути наслідків, коли режим у Росії впаде. Цілком можливо, що амністії в Білорусі та деякі заяви білоруського диктатора спрямовані на те, щоб вести паралельну гру із Заходом з метою виживання. Таку думку сьогодні, 24 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Не тільки вказівки Путіна виконує Лукашенко. Він намагається грати й свою гру. Уже третю амністію він у себе проголосив, тому із Заходом Лукашенко теж заграє і намагається створити умови, щоб коли буде падіння Путіна, можна було сказати, що його змушували”, — сказала вона.

Експертка припустила, що Лукашенко активно шукає на Заході можливість уникнути покарання.

“Я впевнена, що вже зараз його перемовники бігають по Брюсселю, Парижу, Берліну і намагаються домовитися про те, яким чином Лукашенко може зіскочити та уникнути наслідків”, — зазначила вона.

Читайте також: І Путін, і Лукашенко побоюються використовувати білоруські війська у війні проти України — основну причину назвала Красуліна

Прямий ефір