Погрози представників РФ на адресу Євросоюзу та окремих його країн не відповідають статусу Росії як члена Радбезу ООН, — Стано

Петер Стано. Фото: uatv.ua

Погрози, які лунають з боку російських чиновників та політиків щодо Європейського Союзу та окремих його країн-членів, не відповідають статусу Росії як члена Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй. Про це сьогодні, 24 вересня, на брифінгу в Брюсселі заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє кореспондент FREEДОМ в Європі.

Так він прокоментував погрози, які лунають на адресу європейських інституцій після того, як Європейський парламент на своєму пленарному засіданні 19 вересня закликав зняти обмеження на використання Україною західної зброї для ураження законних цілей на території Росії.

“Це не вперше, коли ми чуємо обурливі погрози на адресу Європейського Союзу або окремих держав-членів. Це просто наглошує незаконний характер усієї кампанії, яку Путін проводить проти України та проти всього цивілізованого світу. І це також один із фокусів нашої взаємодії протягом цього тижня на високому рівні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, показуючи партнерам, наскільки небезпечним є цей режим, який має цілковиту зневагу до правил, міжнародного права, статуту ООН. І ця країна фактично засідає в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй як постійний член”, — сказав він.

Читайте також: Європарламент закликав країни ЄС зняти обмеження на удари України вглиб РФ — резолюція

Прямий ефір