Операція ЦАХАЛ проти “Хезболли”: глава Ізраїлю закликав ліванців евакуюватися

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала понад 300 ударів по об’єктах проіранського угруповання “Хезболла” в Лівані. Ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу сьогодні, 23 вересня, закликав ліванців евакуюватися з будинків та інших місць, де може зберігатися зброя бойовиків, повідомляє FREEДОМ.

Нетаньягу, звертаючись до народу Лівану, наголосив, що “Ізраїль воює не з вами, він воює з “Хезболлою”.

“Занадто довго “Хезболла” використовувала вас як живий щит. Вона розмістила ракети у ваших будинках, у ваших гаражах. Ці ракети та снаряди націлені прямо на наші міста, прямо на наших громадян. Щоб захистити наш народ від ударів “Хезболли”, ми повинні прибрати цю зброю. Починаючи з цього ранку, Армія оборони Ізраїлю попереджає вас про необхідність триматися подалі від небезпеки. Я закликаю вас — поставтеся до цього попередження серйозно. Після завершення нашої операції ви зможете безпечно повернутися додому”, — сказав прем’єр-міністр Ізраїлю.

Читайте також: Ми не хочемо вплутуватися у війну з Ліваном, але він захоплений терористичною організацією “Хезболла”, — президент Ізраїлю

Нагадаємо, ЦАХАЛ почав “попереджувальну військову операцію” проти “Хезболли” в Лівані, однією з кінцевих цілей якої є відновлення безпеки на півночі Ізраїлю для повернення переміщених ізраїльтян до своїх домівок.

Читайте також: Частота взаємних атак Ізраїлю і “Хезболли” значно зросла — ситуація на Близькому Сході загострюється (ВІДЕО)

Прямий ефір