Міф про безпеку Росії зруйновано Курською операцією ЗСУ — думка військового експерта

Іван Варченко. Скріншот: uatv.ua

Кремль тривалий час створював міф про безпеку, і навіть вторгнення в Україну виправдовував тим, що вона нібито готувала напад на РФ. Водночас, коли Збройні сили України (ЗСУ) зайшли на територію Росії в Курській області, влада не змогла гарантувати безпеку. Про це сьогодні, 23 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив експерт з національної безпеки Іван Варченко.

“Російська влада, так само як і російське населення, настільки за багато десятиліть звикли обманювати всіх і вся, що врешті-решт обдурили самі себе. Вони жили в хорошому і комфортному для самих же себе створеному міфі про те, що так, нехай у РФ у росіян не буде нічого, нехай не буде хліба і води, нехай не буде прав і свобод, нехай не буде економіки, але головне, що забезпечив Путін-цар і його кліка, — це безпека”, — зауважив він.

Варченко звернув увагу, що саме в ім’я цієї “безпеки” Росія вторгалася в Грузію, Молдову, вела війни в Чечні.

“І ось цей міф про безпеку, який вони створювали протягом тривалого часу, руйнується, оскільки Росія не змогла гарантувати безпеку на території самої РФ. Нападаючи на інші країни, вона позбавила своїх громадян можливості бути захищеними. І це зараз відчувають дуже добре ті росіяни, які живуть на території Бєлгородської, Курської, Брянської та інших прикордонних областей. І, звичайно ж, це відчувають громадяни в багатьох областях Росії, куди долітають українські засоби відплати, куди долітають українські дрони. Вони розуміють, що вся та парасолька, про яку вони мріяли та думали в Росії, виявилася дуже дірявою і взагалі, по суті, не працює”, — пояснив експерт.

Читайте також: Україна змогла скувати російські резерви в Курській операції, — Лакійчук

Нагадаємо, українські військові прорвали російський кордон ще на одній ділянці.

Прямий ефір