Співпраця РФ та Ірану загрожує світові отриманням ядерної зброї неядерною країною, — політологиня

Прапори РФ та Ірану. Фото: pravda.com.ua

Іран поки не надав Росії пускових установок до своїх балістичних ракет, які були поставлені в РФ раніше. За однією з версій, цим рішенням Тегеран офіційно створює для себе простір нових переговорів із західними державами. Таку думку сьогодні, 22 вересня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловила політологиня-міжнародниця Віра Константинова.

“Насправді переговори ведуться. Але питання не тільки в тому, що Іран постачає озброєння країні-агресору, що воює. Тут саме фокус на проблемі нерозповсюдження ядерної зброї”, — зазначила експертка.

За її словами, проблема в тому, що Іран вже має змогу збагачувати уран до рівня понад 60%. Тобто це фактично граничний стан, коли країна може говорити, що може бути створена ядерна бомба.

“Міжнародне агентство атомної енергетики (МАГАТЕ) каже, що Іран веде переговори для того, щоб отримати деякі технології. І одним із таких перемовників є Росія. Плюс була інформація від західних союзників України, що Росія може ділитись своїми ядерними технологіями. І це вже іншого рівня проблема, на тлі якої постачання озброєння Росії, в принципі, є лише маленьким компонентом проблем. Зараз важливо не просто зберегти мир на Близькому Сході, але й не допустити поширення ядерної зброї та отримання цієї ядерної зброї неядерною країною. Тому що отримання Іраном ядерного заряду загрожує ще більшою дестабілізацією в регіоні і, можливо, прямим зіткненням, — резюмувала Віра Константинова.

Читайте також: Частота взаємних атак Ізраїлю та “Хезболли” значно зросла — ситуація на Близькому Сході загострюється (ВІДЕО)

Прямий ефір