Усе пустили на самоплив: ситуацію з мігрантами у РФ прокоментував правозахисник

Трудові мігранти у РФ. Фото: Дзен

У різних регіонах Росії ставлення до трудових мігрантів відрізняється: у Москві та області, а також у Санкт-Петербурзі мігранти працюють, а ось у регіонах їх виселяють. Центральна міграційна служба, яка підпорядковується Міністерству внутрішніх справ, реагує по-своєму, і робить, що хоче. Про це сьогодні, 22 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав правозахисник Карімджон Єров.

Він зауважив, що в Росії засилля мігрантів немає.

“Засилля мігрантів може бути тільки в Москві, в Московській області і, скажімо, в Санкт-Петербурзі або Ленінградській області. В інших малих містах, регіонах немає такого засилля, але чомусь саме в регіонах почали мігрантів обмежувати, а в Москві, у великих містах його не обмежують. І це говорить про те, що робоча сила все-таки потрібна”, — сказав Єров.

За його словами, для того, щоб росіяни не обурювалися бездіяльністю міграційної служби, роботу проводять переважно в регіонах.

“Усе на самоплив пустили та думають, що якось місцеві закриватимуть ці робочі місця. На жаль, цього не буде. І ми бачимо, що, наприклад, у секторі будівництва, в інших секторах, наприклад, дуже мало робочих місць стало, тому що люди перейшли на нормальніші, зручніші роботи — кур’єрами, у таксі, де людина вільна, на відміну від того, що вона на будівництві по 12 годин працює і можуть гроші не заплатити. А тут щодня можеш отримати або легше. Ці мігранти на будівництвах так на очі не потрапляли, а тепер, коли вони працюють, наприклад, у сфері обслуговування, уже частіше стали людям на очі потрапляти, тому що працівники служб доставки, наприклад, — 90% мігранти. І це, можливо, місцеве населення ніби дратує”, — пояснив правозахисник.

Читайте також: Понад 2 млн мігрантів виїхали з Росії за рік

Прямий ефір