Росія втратила снарядів на 2-3 місяці, — керівник Центру розвідки Естонії про удар по складу в Торопці

Антс Ківісельг. Фото: err.ee

Через удар по складу в Торопці Тверської області Росія втратила снарядів на два-три місяці. Ефект на фронті може бути видно вже найближчими тижнями. Про це заявив керівник Центру розвідки Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє FREEДОМ з посиланням на ERR.

За його словами, додаткові боєприпаси для фронту, які ще не зберігалися на складі в Торопці, були перевезені туди поїздом незадовго до удару.

“Вибухнуло 30 тис. тонн боєприпасів, тобто 750 тис. снарядів. За середнього темпу бойових дій Росія за тиждень випускає 10 тис. снарядів. Тобто це дво-тримісячний запас боєприпасів. Унаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах, і наслідки цієї втрати ми побачимо на фронті найближчими тижнями”, — зазначив Антс Ківісельг.

Читайте також: ЗСУ продовжать завдавати ударів по складах у РФ, щоб зменшити бойовий потенціал противника, — Мусієнко

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня росіяни заявляли про масштабну атаку безпілотників. Під ударом опинився 107-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у місті Торопець Тверської області. Детонація і вибухи були настільки потужними, що сейсмічні датчики зафіксували землетруси. Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко повідомив, що на великому складі росіяни зберігали ракети від реактивних систем залпового вогню “Град”, С-300 і С-400, а також балістичні ракети ракетного комплексу “Іскандер” і починали створювати запас північнокорейських KN23.

Раніше повідомлялося, що Україна знищила три великих російських склади боєприпасів упродовж тижня, що минає: два — у Тверській області та один — у Краснодарському краї.

Читайте також: “Було сім — залишилося п’ять”: важливість знищення складів із БК у Росії пояснив Братчук

Прямий ефір