Три великі склади боєприпасів згоріли в РФ за тиждень — що відомо

Фото: Скриншот видео/Telegram Tsaplienko

Україна знищила три великі російські склади боєприпасів протягом тижня, що минає. Два — напередодні: у Тверській області та Краснодарському краї, повідомляє FREEДОМ.

У ніч на суботу, 21 вересня, поблизу селища Кам’яне Краснодарського краю після удару на арсеналі розпочалася пожежа та детонація боєприпасів, повідомив губернатор регіону. Тієї ж ночі горів склад у Тверській області. Російські Telegram-канали повідомляли, що на момент атаки там було близько 45 тис. тонн боєприпасів. Вони також писали про те, що на складі були й балістичні ракети іранського та північнокорейського виробництва.

Удари підтвердили у Генеральному штабі Збройних сил України. Там зазначили, що уражений арсенал “Тихорєцьк” у Краснодарському краї входить до трійки найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним із ключових у логістичній системі російських військ.

“За наявною інформацією, у момент удару на території арсеналу перебував черговий ешелон, який доставив не менш ніж 2 тис. тонн боєприпасів, зокрема і з КНДР”, — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Удар по 23-му арсеналу Головного артилерійського управління Міністерства оборони Росії неподалік населеного пункту Октябрьський Тверської області завдала СБУ.

У ніч на 18 вересня росіяни також заявляли про масштабну атаку безпілотників. Під ударом опинився 107-й арсенал Головного управління Міноборони РФ у місті Торопець Тверської області. Детонація та вибухи були настільки потужними, що сейсмічні датчики зафіксували землетрус.

На будівництво цієї військової бази росіяни витратили понад 3,5 млрд рублів. У Міноборони РФ заявляли, що склад захищений не лише від авіаційних та ракетних ударів, а й від ядерного вибуху. За інформацією місцевої влади, причинами займання на всіх складах стало падіння уламків збитих БпЛА.

Читайте також: “Було сім — залишилося п’ять”: важливість знищення складів із БК у Росії пояснив Братчук

Раніше повідомлялося, що великий склад із боєприпасами детонує у Краснодарському краї РФ.

Читайте також: ЗСУ продовжать завдавати ударів по складах у РФ, щоб зменшити бойовий потенціал противника, — Мусієнко

Прямий ефір