Військова допомога “без зволікання” зараз є надзвичайно важливою для України, — Постернак

Прапори України та США. Фото: ap.org

США готують новий пакет військової допомоги для України на 375 млн. доларів. Але вміст і розмір постачання можуть змінитися перед очікуваним підписом президента США Джо Байдена. Наразі для України дуже важливою є номенклатура військової допомоги. Зараз вона має бути відповідною рівню нарощування військової кооперації в “осі зла”. На цьому сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДOM наголосив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

“Номенклатура військової допомоги для України справді дуже важлива. І якщо вона зміниться, це буде лише позитивним чинником. Україні дуже потрібні боєприпаси та ракети для ППО. Це просто критична тема. Тому що Росія не зупиняється у своїх атаках як дронами, так і ракетами. Наразі РФ накопичує запаси крилатих та балістичних ракет. Окрім власного виробництва, нарощує військово-технічне співробітництво з Північною Кореєю, з Іраном. Враховуючи все це, у Заходу має бути відповідна відповідь”, — зазначив політтехнолог.

За його словами, номенклатура військової допомоги Україні має бути відповідною до рівня нарощування військової кооперації в “осі зла”.

“Якщо це буде просто військовий пакет допомоги заради військового пакету для того, щоб продемонструвати подальші зусилля Заходу в підтримці України, то це вже історія минулого часу і вона не гарантує навіть найменших успіхів зі стримування противника в певних частинах напрямку”, — додав експерт.

Він нагадав, що Україна також чекає передачі партії, що залишилася, F-16, і більш радикального і швидкого навчання українських пілотів. Уже з’явилася інформація про те, що Румунія тренуватиме морських піхотинців в Україні.

“Ось про такий рівень співпраці зараз варто говорити. В одному з останніх своїх інтерв’ю президент України чітко сказав: “без зволікання”. Військова допомога негайно — є надзвичайно принциповою зараз для України, бо будь-яке зволікання, будь-яка втрата часу, це ще плюс один рік складної війни на виснаження”, — резюмував Олег Постернак.

Читайте також: Потрібно максимально збільшити ціну війни для РФ, щоб вона змушена була йти на переговори, — Фесенко щодо плану перемоги України

Прямий ефір